
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
700 g g | Pilećih prsa Pileća prsa | |
5 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | |
Papra
Papar (po želji) | ||
Soli
Sol (po želji) | ||
2 kom kom | Luka Luk | |
1 kom kom | Žuta paprika Žuta paprika | |
2 kom kom | Crvene paprike Crvena paprika | |
2 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | |
1 g g | Šafrana Šafran | |
1 L L | Pilećih juha Pileća juha | |
350 g g | Graška Grašak | |
3 | Slatke paprike Slatka paprika | |
350 g g | Riže Riža | |
2 stručka stručak | Mladoga luka Mladi luk | |
1 staklenke staklenka | Peršina Peršin |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPaella s piletinom i graškom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
File pilećih prsa oprati, tapkanjem obrisati i ukloniti žilice. Zapeći file sa svih strana u velikoj tavi na 2 žlice vrućeg maslinovog ulja. Posoliti i popapriti i izvaditi iz tave.
Papriku u međuvremenu oprati, izvaditi koštice i narezati na kockice. Luk i češnjak oguliti i nasjeckati. Zajedno s paprikom i 1 žlicom ulja dodati u vruću mast za pečenje i pirjati. Zaliti pilećim temeljcem, ponovno dodati piletinu te začiniti šafranovim nitima, soli, paprom i paprikom u prahu. Dodati zamrznuti grašak i rižu i ostaviti poklopljeno da se kuha oko 30 minuta na slaboj do srednjoj temperaturi, sve dok riža ne nabubri. Po potrebi doliti još malo vruće vode kako se riža ne bi slijepila.
Mladi luk u međuvremenu oprati, narezati na kolutove i kratko prepeći u preostalom vrućem maslinovom ulju. Peršin oprati, tapkanjem obrisati, nasjeckati. Paellu začiniti i posipati mladim lukom i peršinom.
Savjet: U paellu po želji možete dodati školjke ili miješane plodove mora.
Preporuka za vino uz jelo:Cimarosa Australski Shiraz