Paella s piletinom i graškom

Paella s piletinom i graškom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

6 porcije
    • 700   g pilećih prsa
    • 5   žlice maslinova ulja
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    • 2   kom luka
    • 1   kom žuta paprika
    • 2   kom crvene paprike
    • 2   češnja češnjaka
    • 1   g šafran
    • 1   l pileća juha
    • 350   g graška
    • 3   slatke paprike
    • 350   g riže
    • 2   stručka mladoga luka
    • 1   staklenka peršin

Priprema

    Priprema:

    File pilećih prsa oprati, tapkanjem obrisati i ukloniti žilice. Zapeći file sa svih strana u velikoj tavi na 2 žlice vrućeg maslinovog ulja. Posoliti i popapriti i izvaditi iz tave.

    Papriku u međuvremenu oprati, izvaditi koštice i narezati na kockice. Luk i češnjak oguliti i nasjeckati. Zajedno s paprikom i 1 žlicom ulja dodati u vruću mast za pečenje i pirjati. Zaliti pilećim temeljcem, ponovno dodati piletinu te začiniti šafranovim nitima, soli, paprom i paprikom u prahu. Dodati zamrznuti grašak i rižu i ostaviti poklopljeno da se kuha oko 30 minuta na slaboj do srednjoj temperaturi, sve dok riža ne nabubri. Po potrebi doliti još malo vruće vode kako se riža ne bi slijepila.

    Mladi luk u međuvremenu oprati, narezati na kolutove i kratko prepeći u preostalom vrućem maslinovom ulju. Peršin oprati, tapkanjem obrisati, nasjeckati. Paellu začiniti i posipati mladim lukom i peršinom.

    Savjet: U paellu po želji možete dodati školjke ili miješane plodove mora.

    Preporuka za vino uz jelo:Cimarosa Australski Shiraz