Više za vas!
Paella s piletinom i graškom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

700 g g Pilećih prsa Pileća prsa
5 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
2 kom kom Luka Luk
1 kom kom Žuta paprika Žuta paprika
2 kom kom Crvene paprike Crvena paprika
2 češnja češanj Češnjaka Češnjak
1 g g Šafrana Šafran
1 L L Pilećih juha Pileća juha
350 g g Graška Grašak
3 Slatke paprike Slatka paprika
350 g g Riže Riža
2 stručka stručak Mladoga luka Mladi luk
1 staklenke staklenka Peršina Peršin

Paella s piletinom i graškom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(44)

Priprema

Priprema:

File pilećih prsa oprati, tapkanjem obrisati i ukloniti žilice. Zapeći file sa svih strana u velikoj tavi na 2 žlice vrućeg maslinovog ulja. Posoliti i popapriti i izvaditi iz tave.

Papriku u međuvremenu oprati, izvaditi koštice i narezati na kockice. Luk i češnjak oguliti i nasjeckati. Zajedno s paprikom i 1 žlicom ulja dodati u vruću mast za pečenje i pirjati. Zaliti pilećim temeljcem, ponovno dodati piletinu te začiniti šafranovim nitima, soli, paprom i paprikom u prahu. Dodati zamrznuti grašak i rižu i ostaviti poklopljeno da se kuha oko 30 minuta na slaboj do srednjoj temperaturi, sve dok riža ne nabubri. Po potrebi doliti još malo vruće vode kako se riža ne bi slijepila.

Mladi luk u međuvremenu oprati, narezati na kolutove i kratko prepeći u preostalom vrućem maslinovom ulju. Peršin oprati, tapkanjem obrisati, nasjeckati. Paellu začiniti i posipati mladim lukom i peršinom.

Savjet: U paellu po želji možete dodati školjke ili miješane plodove mora.

Preporuka za vino uz jelo:Cimarosa Australski Shiraz