Priprema
Priprema:
Izmiješati jaje, mlijeko, mineralnu vodu i žličicu repičinog ulja. Pomiješati brašno, sol i šećer u posudi. Postepeno dodavati jaje s mlijekom i sve zajedno umijesiti u glatko tijesto. Ostaviti da se diže pokriveno oko 20 minuta.
U međuvremenu lješnjake lagano prepržiti u tavi bez dodatka masnoće. Ostaviti da se ohladi, potom nasjeckati. Pomiješati sir i med. Borovnice oprati i ocijediti. 250 g borovnica umiješati u sir.
U malo vrućeg repičinog ulja, u neprijanjajućoj tavi peći zaredom 4 tanke palačinke 1-2 minute sa svake strane. Na svaku staviti 1/4 sira s borovnicama, posipati lješnjacima, palačinku preklopiti i ukrasiti preostalim borovnicama.
Savjet: Možete upotrijebiti i odmrznute smrznute borovnice; u tom ih slučaju morate dobro ocijediti.