
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Jaja Jaje | ||
300 ml ml | Mlijeka Mlijeko | ||
0,5 žličice žličica | Soli Sol | ||
120 g g | Brašna Brašno | ||
1 žličice žličica | Cimeta
Cimet (za palačinke) | ||
2 žlice žlica | Šećera
Šećer (za palačinke) | ||
300 g g | Šljive Šljiva | ||
2 žlice žlica | Maslaca Maslac | ||
100 ml ml | Vode Voda | ||
50 g g | Badema Badem | ||
0,5 žličice žličica | Cimeta
Cimet (za umak) | ||
5 žlice žlica | Šećera
Šećer (za umak) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPalačinke sa cimetom i šljivama
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema
Brašno prosijemo, miješamo sa solju, stavljamo jaje i udarajući pjenjačom, postupno dolijevamo mlijeko. Tijesto miješamo sve dok nestanu grudice. Stavljamo na stranu 20 minuta.
Na tavi zagrijavamo dio maslaca i pečemo tanke palačinke. U skladu s brojem ispečenih palačinki, dodamo postupno više maslaca na tavu.
Šljive bez koštica, zajedno s korom, ubacujemo u posudu. Dodamo šećer i vodu i sve skupa kuhamo na laganoj vatri sve dok se šljive ne raspadnu, a umak ne poprimi gusti oblik. Za bolji okus možemo dodati cimeta po želji.
Palačinke slažemo na tanjuru, polijevamo umakom. Na suhoj tavi pržimo sjeckane bademe. Kada počnu dobivati zlatnu boju, skidamo ih s vatre i sipamo po palačinkama.