Više za vas!
Palačinke sa cimetom i  šljivama

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kom kom Jaja Jaje
300 ml ml Mlijeka Mlijeko
0,5 žličice žličica Soli Sol
120 g g Brašna Brašno
1 žličice žličica Cimeta Cimet
(za palačinke)
2 žlice žlica Šećera Šećer
(za palačinke)
300 g g Šljive Šljiva
2 žlice žlica Maslaca Maslac
100 ml ml Vode Voda
50 g g Badema Badem
0,5 žličice žličica Cimeta Cimet
(za umak)
5 žlice žlica Šećera Šećer
(za umak)

Palačinke sa cimetom i šljivama

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

40 min
(2)

Priprema

Priprema

Brašno prosijemo, miješamo sa solju, stavljamo jaje i udarajući pjenjačom, postupno dolijevamo mlijeko. Tijesto miješamo sve dok nestanu grudice. Stavljamo na stranu 20 minuta.

Na tavi zagrijavamo dio maslaca i pečemo tanke palačinke. U skladu s brojem ispečenih palačinki, dodamo postupno više maslaca na tavu.

Šljive bez koštica, zajedno s korom, ubacujemo u posudu. Dodamo šećer i vodu i sve skupa kuhamo na laganoj vatri sve dok se šljive ne raspadnu, a umak ne poprimi gusti oblik. Za bolji okus možemo dodati cimeta po želji.

Palačinke slažemo na tanjuru, polijevamo umakom. Na suhoj tavi pržimo sjeckane bademe. Kada počnu dobivati zlatnu boju, skidamo ih s vatre i sipamo po palačinkama.

Tagovi

Deserti