Luk, mrkvu i celer očistite i nasjeckajte na kockice. Crvenu papriku očistite i narežite na trake.
Paprikaš
Sastojci
4
osoba
-
- 500 g luka koliko je pakiranje mesa toliko luka ide
- 500 g srneća mesa
- 150 g crvene paprike svježa
- 80 g mrkve
- 500 ml mesnog temeljaca
- celera tvrdi dio
- 1 pakovanje lovački knedli
- 100 ml pasirane rajčice
- 2 lista lovorova lista
- 2 žlice crvene paprike mljevena
- soli po želji
- papra po želji
- suncokretova ulja po želji
Priprema
Luk stavite dinstati u duboki lonac na zagrijano ulje. Luk dinstajte 15-20 minuta na srednje jakom plamenu uz povremeno dodavanje vode ako je to potrebno. Kada je luk omekšao dodajte srneće meso te i njega uz luk zapecite sa svih strana. Dodajte ostatak povrća, promiješajte i zalijte temeljcom i pasiranom rajčicom. Začinite po ukusu.
Paprikaš kuhajte dok meso ne omekša, a umak se zgusne.
Srneći paprikaš poslužite uz okruglice od kruha koje je potrebno pripremiti po uputama s pakiranja.