Više za vas!
Paprikaš

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

500 g g Luka Luk
(koliko je pakiranje mesa toliko luka ide)
500 g g Srneća mesa Srneće meso
150 g g Crvene paprike Crvena paprika
(svježa)
80 g g Mrkve Mrkva
500 ml ml Mesnog temeljaca Mesni temeljac
Celera Celer
(tvrdi dio)
1 pakovanja pakovanje Lovačke knedle Lovački knedli
100 ml ml Pasirane rajčice Pasirana rajčica
2 lista list Lovorova lista Lovorov list
2 žlice žlica Crvene paprike Crvena paprika
(mljevena)
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
(po želji)

Paprikaš

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

3:00 sati
(1)

Priprema

Luk, mrkvu i celer očistite i nasjeckajte na kockice. Crvenu papriku očistite i narežite na trake.

Luk stavite dinstati u duboki lonac na zagrijano ulje. Luk dinstajte 15-20 minuta na srednje jakom plamenu uz povremeno dodavanje vode ako je to potrebno. Kada je luk omekšao dodajte srneće meso te i njega uz luk zapecite sa svih strana. Dodajte ostatak povrća, promiješajte i zalijte temeljcom i pasiranom rajčicom. Začinite po ukusu.

Paprikaš kuhajte dok meso ne omekša, a umak se zgusne.

Srneći paprikaš poslužite uz okruglice od kruha koje je potrebno pripremiti po uputama s pakiranja.