Paprikaš

Paprikaš image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 3 h

Sastojci

4 osoba
    • 500   g luka koliko je pakiranje mesa toliko luka ide
    • 500   g srneća mesa
    • 150   g crvene paprike svježa
    • 80   g mrkve
    • 500   ml mesnog temeljaca
    •   celera tvrdi dio
    • 1   pakovanje lovački knedli
    • 100   ml pasirane rajčice
    • 2   lista lovorova lista
    • 2   žlice crvene paprike mljevena
    •   soli po želji
    •   papra po želji
    •   suncokretova ulja po želji

Priprema

    Luk, mrkvu i celer očistite i nasjeckajte na kockice. Crvenu papriku očistite i narežite na trake.

    Luk stavite dinstati u duboki lonac na zagrijano ulje. Luk dinstajte 15-20 minuta na srednje jakom plamenu uz povremeno dodavanje vode ako je to potrebno. Kada je luk omekšao dodajte srneće meso te i njega uz luk zapecite sa svih strana. Dodajte ostatak povrća, promiješajte i zalijte temeljcom i pasiranom rajčicom. Začinite po ukusu.

    Paprikaš kuhajte dok meso ne omekša, a umak se zgusne.

    Srneći paprikaš poslužite uz okruglice od kruha koje je potrebno pripremiti po uputama s pakiranja.