
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
150 g g | Šlaga Šlag | |
2 kom kom | Žumanjak Žumanjak | |
200 g g | Crème fraîche Crème fraîche | |
3 žlice žlica | Balzamični ocat Balzamični ocat | |
600 g g | Marelice Marelica | |
100 ml ml | Soka od jabuke Sok od jabuke | |
2 pakovanja pakovanje | Vanilin šećera Vanilin šećer | |
125 g g | Šećera u prahu Šećer u prahu |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listParfe od balzamičnog octa s pirjanim marelicama i vanilijom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Ukuhati tučeno vrhnje. Žumanjak i šećer u prahu istući u kremastu pjenu. Stalno miješajući polagano dolijevati vruće tučeno vrhnje. Staviti zdjelu na lonac s vrućom parom i tući oko 7 minuta, sve dok se smjesa lagano ne zgusne. Maknuti s pare i ostaviti da se malo ohladi, pritom povremeno promiješati.
Umiješati crème fraîche i smjesu začiniti balzamičnim octom. Uliti u mali četvrtasti kalup (oko 20 cm) obložen folijom za čuvanje svježine i ostaviti preko noći da se smrzne u pretincu za duboko zamrzavanje.
Marelice oprati, izvaditi koštice i narezati na ploške. Zakuhati sa sokom od jabuke i vanilin šećerom. Ostaviti da se kuha na umjerenoj vatri 5 - 7 min dok ne omekša. Pustiti da se ohladi.
Parfe istresti iz kalupa, skinuti foliju i narezati ga na ploške. Poslužiti s marelicama.
Savjet: Parfe je posebno ukusan ako upotrebljavate balzamični ocat Deluxe Balsamico s jabukama.