Više za vas!
Parfe od balzamičnog octa s pirjanim marelicama i vanilijom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

150 g g Šlaga Šlag
2 kom kom Žumanjak Žumanjak
200 g g Crème fraîche Crème fraîche
3 žlice žlica Balzamični ocat Balzamični ocat
600 g g Marelice Marelica
100 ml ml Soka od jabuke Sok od jabuke
2 pakovanja pakovanje Vanilin šećera Vanilin šećer
125 g g Šećera u prahu Šećer u prahu

Parfe od balzamičnog octa s pirjanim marelicama i vanilijom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

40 min
(4)

Priprema

Priprema:

Ukuhati tučeno vrhnje. Žumanjak i šećer u prahu istući u kremastu pjenu. Stalno miješajući polagano dolijevati vruće tučeno vrhnje. Staviti zdjelu na lonac s vrućom parom i tući oko 7 minuta, sve dok se smjesa lagano ne zgusne. Maknuti s pare i ostaviti da se malo ohladi, pritom povremeno promiješati.

Umiješati crème fraîche i smjesu začiniti balzamičnim octom. Uliti u mali četvrtasti kalup (oko 20 cm) obložen folijom za čuvanje svježine i ostaviti preko noći da se smrzne u pretincu za duboko zamrzavanje.

Marelice oprati, izvaditi koštice i narezati na ploške. Zakuhati sa sokom od jabuke i vanilin šećerom. Ostaviti da se kuha na umjerenoj vatri 5 - 7 min dok ne omekša. Pustiti da se ohladi.

Parfe istresti iz kalupa, skinuti foliju i narezati ga na ploške. Poslužiti s marelicama.

Savjet: Parfe je posebno ukusan ako upotrebljavate balzamični ocat Deluxe Balsamico s jabukama.

Tagovi

Deserti