Više za vas!
Pašticada

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

2 kg kg Juneća buta Juneći but
6 režnja režanj Češnjaka Češnjak
20 g g Pancete Panceta
200 g g Mrkve Mrkva
130 g g Celera Celer
(korijen)
150 ml ml Vinski ocat Vinski ocat
200 ml ml Crnoga vina Crno vino
200 ml ml Vode Voda
1 kg kg Luka Luk
200 ml ml Prošeka Prošek
2 žlice žlica Koncentrata rajčice Koncentrat rajčice
1,5 L L Mesnog temeljaca Mesni temeljac
lista list Lovorova lista Lovorov list
(po želji)
Ružmarina Ružmarin
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)

Pašticada

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

3:00 sati
(39)

Priprema

Priprema:

Meso prebrišite papirnatim ubrusom. Komadić mrkve i korijena celera narežite na tanke prutiće, a pancetu na trakice. Oštricom noža probodite meso i u dobivene džepove našpikajte povrće, slaninu i češnjak.

Marinadu radite tako da pomiješate vino, vinski ocat i vodu. Našpikano meso stavite u dublju posudu. Dobro ga posolite, a zatim prelijte pripremljenom marinadom, paprom u zrnu i lovorovim listom.

Meso u marinadi ostavite cijeli dan.

U velikom loncu zagrijte malo maslinovog ulja. Dodajte nasjeckano luk, ostatak mrkve i celera i pirjajte sve dok povrće ne počne dobivati smeđe rubove. Dodajte meso u lonac i zapecite ga lagano sa svih strana. Podlijte meso prošekom i koncentratom od rajčice. Kada alkohol ispari prelijte meso goveđim temeljcem taman koliko treba da prekrije povrće u loncu. Začinite po želji s ružmarinom i dodajte sitno sjeckani češnjak i suhe šljive. Pašticadu nastavite kuhati u malo otklopljenom loncu oko 2,5-3 sata s povremenim podlijevanjem temeljecem i miješanjem. Kuhano meso prebacite na dasku za rezanje i narežite ga na šnite. Umak po potrebi možete dodatno zgusnuti ili razrijediti dodavanjem temeljca, a dio umaka možete i propasirati te vratiti u lonac. Pašticadu poslužite uz kuhane njoke i umak od povrća.