Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2 kg kg | Juneća buta Juneći but | |
6 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | |
20 g g | Pancete Panceta | |
200 g g | Mrkve Mrkva | |
130 g g | Celera
Celer (korijen) | |
150 ml ml | Vinski ocat Vinski ocat | |
200 ml ml | Crnoga vina Crno vino | |
200 ml ml | Vode Voda | |
1 kg kg | Luka Luk | |
200 ml ml | Prošeka Prošek | |
2 žlice žlica | Koncentrata rajčice Koncentrat rajčice | |
1,5 L L | Mesnog temeljaca Mesni temeljac | |
lista list | Lovorova lista
Lovorov list (po želji) | |
Ružmarina
Ružmarin (po želji) | ||
Soli
Sol (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPašticada
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Meso prebrišite papirnatim ubrusom. Komadić mrkve i korijena celera narežite na tanke prutiće, a pancetu na trakice. Oštricom noža probodite meso i u dobivene džepove našpikajte povrće, slaninu i češnjak.
Marinadu radite tako da pomiješate vino, vinski ocat i vodu. Našpikano meso stavite u dublju posudu. Dobro ga posolite, a zatim prelijte pripremljenom marinadom, paprom u zrnu i lovorovim listom.
Meso u marinadi ostavite cijeli dan.
U velikom loncu zagrijte malo maslinovog ulja. Dodajte nasjeckano luk, ostatak mrkve i celera i pirjajte sve dok povrće ne počne dobivati smeđe rubove. Dodajte meso u lonac i zapecite ga lagano sa svih strana. Podlijte meso prošekom i koncentratom od rajčice. Kada alkohol ispari prelijte meso goveđim temeljcem taman koliko treba da prekrije povrće u loncu. Začinite po želji s ružmarinom i dodajte sitno sjeckani češnjak i suhe šljive. Pašticadu nastavite kuhati u malo otklopljenom loncu oko 2,5-3 sata s povremenim podlijevanjem temeljecem i miješanjem. Kuhano meso prebacite na dasku za rezanje i narežite ga na šnite. Umak po potrebi možete dodatno zgusnuti ili razrijediti dodavanjem temeljca, a dio umaka možete i propasirati te vratiti u lonac. Pašticadu poslužite uz kuhane njoke i umak od povrća.