Pastrva na mlinarski način

Pastrva na mlinarski način image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 35 min

Sastojci

4 porcije
    • 600   g krumpira
    • 4   kom pastrve svaka cca. 350 g
    • 2   kom limuna
    •   soli po potrebi
    •   papra po potrebi
    • 4   - 6   žlice brašna
    • 4   žlice repičino ulje
    • 100   g maslaca
    • 1   staklenka peršin

Priprema

    Priprema:

    Pržene krumpiriće staviti na lim obložen papirom za pečenje i peći oko 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C sve dok ne budu hrskavi.

    Pastrve oprati iznutra i izvana i tapkanjem obrisati. Istisnuti 1 limun, ribe poprskati sokom, posoliti i popapriti. S obje strane uvaljati u brašno, prekomjerno brašno stresti. Ribe peći u dvije velike tave u 2 žlice vrućeg ulja oko 5 minuta sa svake strane dok ne postanu zlatno-smeđe. Na kraju dodati po 10 g maslaca i ostaviti da se otopi u tavi.

    Preostali maslac rastopiti u manjem loncu i ostaviti da lagano potamni. Listove peršina otrgati i nasjeckati, dodati u maslac i lagano posoliti. Preostali limun narezati na 4 komada. Poslužiti s pastrvama, maslacem s peršinom i hrskavim krumpirićima. K tome ide zelena salata.

    Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Graševina kvalitetno bijelo 2017