
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
600 g g | Krumpira Krumpir | |
4 kom kom | Pastrve
Pastrva (svaka cca. 350 g) | |
2 kom kom | Limuna Limun | |
Soli
Sol (po potrebi) | ||
Papra
Papar (po potrebi) | ||
4 - 6 žlice žlica | Brašna Brašno | |
4 žlice žlica | Repičino ulje Repičino ulje | |
100 g g | Maslaca Maslac | |
1 staklenke staklenka | Peršina Peršin |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPastrva na mlinarski način
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Pržene krumpiriće staviti na lim obložen papirom za pečenje i peći oko 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C sve dok ne budu hrskavi.
Pastrve oprati iznutra i izvana i tapkanjem obrisati. Istisnuti 1 limun, ribe poprskati sokom, posoliti i popapriti. S obje strane uvaljati u brašno, prekomjerno brašno stresti. Ribe peći u dvije velike tave u 2 žlice vrućeg ulja oko 5 minuta sa svake strane dok ne postanu zlatno-smeđe. Na kraju dodati po 10 g maslaca i ostaviti da se otopi u tavi.
Preostali maslac rastopiti u manjem loncu i ostaviti da lagano potamni. Listove peršina otrgati i nasjeckati, dodati u maslac i lagano posoliti. Preostali limun narezati na 4 komada. Poslužiti s pastrvama, maslacem s peršinom i hrskavim krumpirićima. K tome ide zelena salata.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Graševina kvalitetno bijelo 2017