Priprema
Priprema:
Pržene krumpiriće staviti na lim obložen papirom za pečenje i peći oko 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C sve dok ne budu hrskavi.
Pastrve oprati iznutra i izvana i tapkanjem obrisati. Istisnuti 1 limun, ribe poprskati sokom, posoliti i popapriti. S obje strane uvaljati u brašno, prekomjerno brašno stresti. Ribe peći u dvije velike tave u 2 žlice vrućeg ulja oko 5 minuta sa svake strane dok ne postanu zlatno-smeđe. Na kraju dodati po 10 g maslaca i ostaviti da se otopi u tavi.
Preostali maslac rastopiti u manjem loncu i ostaviti da lagano potamni. Listove peršina otrgati i nasjeckati, dodati u maslac i lagano posoliti. Preostali limun narezati na 4 komada. Poslužiti s pastrvama, maslacem s peršinom i hrskavim krumpirićima. K tome ide zelena salata.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Graševina kvalitetno bijelo 2017