
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
600 g g | Krumpira Krumpir | ||
4 kom kom | Pastrve
Pastrva (svaka cca. 350 g) | ||
2 kom kom | Limuna Limun | ||
Soli
Sol (po potrebi) | |||
Papra
Papar (po potrebi) | |||
4 - 6 žlice žlica | Brašna Brašno | ||
4 žlice žlica | Repičino ulje Repičino ulje | ||
100 g g | Maslaca Maslac | ||
1 staklenke staklenka | Peršina Peršin |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPastrva na mlinarski način
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Pržene krumpiriće staviti na lim obložen papirom za pečenje i peći oko 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C sve dok ne budu hrskavi.
Pastrve oprati iznutra i izvana i tapkanjem obrisati. Istisnuti 1 limun, ribe poprskati sokom, posoliti i popapriti. S obje strane uvaljati u brašno, prekomjerno brašno stresti. Ribe peći u dvije velike tave u 2 žlice vrućeg ulja oko 5 minuta sa svake strane dok ne postanu zlatno-smeđe. Na kraju dodati po 10 g maslaca i ostaviti da se otopi u tavi.
Preostali maslac rastopiti u manjem loncu i ostaviti da lagano potamni. Listove peršina otrgati i nasjeckati, dodati u maslac i lagano posoliti. Preostali limun narezati na 4 komada. Poslužiti s pastrvama, maslacem s peršinom i hrskavim krumpirićima. K tome ide zelena salata.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Graševina kvalitetno bijelo 2017