Više za vas!
Pastrva na mlinarski način

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

600 g g Krumpira Krumpir
4 kom kom Pastrve Pastrva
(svaka cca. 350 g)
2 kom kom Limuna Limun
Soli Sol
(po potrebi)
Papra Papar
(po potrebi)
4 - 6 žlice žlica Brašna Brašno
4 žlice žlica Repičino ulje Repičino ulje
100 g g Maslaca Maslac
1 staklenke staklenka Peršina Peršin

Pastrva na mlinarski način

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

35 min
(2)

Priprema

Priprema:

Pržene krumpiriće staviti na lim obložen papirom za pečenje i peći oko 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C sve dok ne budu hrskavi.

Pastrve oprati iznutra i izvana i tapkanjem obrisati. Istisnuti 1 limun, ribe poprskati sokom, posoliti i popapriti. S obje strane uvaljati u brašno, prekomjerno brašno stresti. Ribe peći u dvije velike tave u 2 žlice vrućeg ulja oko 5 minuta sa svake strane dok ne postanu zlatno-smeđe. Na kraju dodati po 10 g maslaca i ostaviti da se otopi u tavi.

Preostali maslac rastopiti u manjem loncu i ostaviti da lagano potamni. Listove peršina otrgati i nasjeckati, dodati u maslac i lagano posoliti. Preostali limun narezati na 4 komada. Poslužiti s pastrvama, maslacem s peršinom i hrskavim krumpirićima. K tome ide zelena salata.

Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Graševina kvalitetno bijelo 2017