Priprema:
Patka s mlincima i umakom od naranče
Sastojci
4
osoba
-
- 1 kom patka
- 300 g mlinaca
- 1 kom naranča
- 100 g marmelade
- 100 ml mesnog temeljaca
- maslaca po želji
- papra
- soli
Priprema
Patku posušite papirnatim ubrusom i dobro posolite sa svih strana.Stavite je na duboki lim, premažite s malo ulja i podlijte s malo vode. Patku pecite na 200 stupnjeva sat vremena uz povremeno podlijevanje i prelijevanje patke s masnoćom koju je ispustila u lim za vrijeme pečenja. Za umak od naranče u malom loncu pomiješajte sok od naranče, marmeladu od naranče, maslac i malo temeljca. Dovedite umak do vrenja i pustite ga da kuha 10-15 minuta. Ako se umak nije dovoljno zgusnuo možete ga dodatno zgusnuti s pola čajne žlice gustina. Mlince natrgajte na manje komade i prelijte ih vrućom posoljenom vodom. Mlince zatim ocijedite i prelijte s masnoćom od pečenja patke. Patku poslužite toplu uz mlince i umak od naranče.