
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Patke Patka | |
300 g g | Mlinaca Mlinci | |
1 kom kom | Naranče Naranča | |
100 g g | Marmelade Marmelada | |
100 ml ml | Mesnog temeljaca Mesni temeljac | |
Maslaca
Maslac (po želji) | ||
Papra Papar | ||
Soli Sol |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPatka s mlincima i umakom od naranče
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Patku posušite papirnatim ubrusom i dobro posolite sa svih strana.Stavite je na duboki lim, premažite s malo ulja i podlijte s malo vode. Patku pecite na 200 stupnjeva sat vremena uz povremeno podlijevanje i prelijevanje patke s masnoćom koju je ispustila u lim za vrijeme pečenja. Za umak od naranče u malom loncu pomiješajte sok od naranče, marmeladu od naranče, maslac i malo temeljca. Dovedite umak do vrenja i pustite ga da kuha 10-15 minuta. Ako se umak nije dovoljno zgusnuo možete ga dodatno zgusnuti s pola čajne žlice gustina. Mlince natrgajte na manje komade i prelijte ih vrućom posoljenom vodom. Mlince zatim ocijedite i prelijte s masnoćom od pečenja patke. Patku poslužite toplu uz mlince i umak od naranče.