Više za vas!
Patka s mlincima i umakom od naranče

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kom kom Patke Patka
300 g g Mlinaca Mlinci
1 kom kom Naranče Naranča
100 g g Marmelade Marmelada
100 ml ml Mesnog temeljaca Mesni temeljac
Maslaca Maslac
(po želji)
Papra Papar
Soli Sol

Patka s mlincima i umakom od naranče

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(1)

Priprema

Priprema:

Patku posušite papirnatim ubrusom i dobro posolite sa svih strana.Stavite je na duboki lim, premažite s malo ulja i podlijte s malo vode. Patku pecite na 200 stupnjeva sat vremena uz povremeno podlijevanje i prelijevanje patke s masnoćom koju je ispustila u lim za vrijeme pečenja. Za umak od naranče u malom loncu pomiješajte sok od naranče, marmeladu od naranče, maslac i malo temeljca. Dovedite umak do vrenja i pustite ga da kuha 10-15 minuta. Ako se umak nije dovoljno zgusnuo možete ga dodatno zgusnuti s pola čajne žlice gustina. Mlince natrgajte na manje komade i prelijte ih vrućom posoljenom vodom. Mlince zatim ocijedite i prelijte s masnoćom od pečenja patke. Patku poslužite toplu uz mlince i umak od naranče.