Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
3 kg kg | Janjetine Janjetina | ||
1 kg kg | Krumpira Krumpir | ||
1 glavice glavica | Luka Luk | ||
1 kom kom | Mrkve Mrkva | ||
1 kom kom | Rajčice Rajčica | ||
1 kom kom | Paprike babure Paprika babura | ||
2 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
1 grančice grančica | Ružmarina Ružmarin | ||
1 grančice grančica | Timijan Timijan |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPečena janjetina
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Janjetinu narežemo ili nasječemo na komade, posolimo i popaprimo. Krumpire ogulimo i prepolovimo ako su manji, ili ih narežemo na četvrtine ako su veći. Mrkvicu ogulimo i narežemo na komade, kao i luk i papriku. Krumpire i povrće začinimo sa soli, paprom, maslinovim uljem i nasjeckanim ružmarinom i timijanom, te stavimo u posudu za pečenje. Na krumpire stavimo začinjenu janjetinu, dodamo par zdrobljenih češnjaka i prepolovljenu rajčicu, poškropimo maslinovim uljem te stavimo peći na 180-200 C. Pečemo sat do sat i pol, ovisno o veličini mesa, tj. da se meso ispeče i dobije lijepu boju, kao i krumpiri i povrće.