Priprema:
Pečena janjetina
Sastojci
4
osoba
-
- 3 kg janjetine
- 1 kg krumpir
- 1 glavica luk
- 1 kom mrkva
- 1 kom rajčica
- 1 kom paprika babura
- 2 režnja češnjaka
- 1 grančica ružmarin
- 1 grančica timijan
Priprema
Janjetinu narežemo ili nasječemo na komade, posolimo i popaprimo. Krumpire ogulimo i prepolovimo ako su manji, ili ih narežemo na četvrtine ako su veći. Mrkvicu ogulimo i narežemo na komade, kao i luk i papriku. Krumpire i povrće začinimo sa soli, paprom, maslinovim uljem i nasjeckanim ružmarinom i timijanom, te stavimo u posudu za pečenje. Na krumpire stavimo začinjenu janjetinu, dodamo par zdrobljenih češnjaka i prepolovljenu rajčicu, poškropimo maslinovim uljem te stavimo peći na 180-200 C. Pečemo sat do sat i pol, ovisno o veličini mesa, tj. da se meso ispeče i dobije lijepu boju, kao i krumpiri i povrće.