Pečena janjetina

Pečena janjetina image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sastojci

4 osoba
    • 3   kg janjetine
    • 1   kg krumpir
    • 1   glavica luk
    • 1   kom mrkva
    • 1   kom rajčica
    • 1   kom paprika babura
    • 2   režnja češnjaka
    • 1   grančica ružmarin
    • 1   grančica timijan

Priprema

    Priprema:

    Janjetinu narežemo ili nasječemo na komade, posolimo i popaprimo. Krumpire ogulimo i prepolovimo ako su manji, ili ih narežemo na četvrtine ako su veći. Mrkvicu ogulimo i narežemo na komade, kao i luk i papriku. Krumpire i povrće začinimo sa soli, paprom, maslinovim uljem i nasjeckanim ružmarinom i timijanom, te stavimo u posudu za pečenje. Na krumpire stavimo začinjenu janjetinu, dodamo par zdrobljenih češnjaka i prepolovljenu rajčicu, poškropimo maslinovim uljem te stavimo peći na 180-200 C. Pečemo sat do sat i pol, ovisno o veličini mesa, tj. da se meso ispeče i dobije lijepu boju, kao i krumpiri i povrće.