Jednu naranču operemo i narežemo na osmine, drugu naranču iscijedimo. Luk ogulimo i prepolovimo. Jednu polovicu narežemo na veće komade, a drugu polovicu narežemo na kockice. Peršinov list operemo, odvojimo stapke, a list nasjeckamo. Crveni kupus narežemo na četvrtine, izvadimo korijen, a kupus narežemo na trakice. Krumpir ogulimo.
Patka: Patku stavimo u dublji pekač i napunimo je komadima luka i naranče. Posljednji komad naranče lagano posipamo cimetom. Dodamo i stapke peršina i grančicu timijana. Patku lagano posolimo i premažemo je svinjskom masti. Pečemo je na 180 °C, oko 2 h, povremeno polijevajući sokom od pečenja. Nakon pečenja, patku pustimo da kratko odstoji, izvadimo joj punjenje koje pomiješamo sa sokom od pečenja. Sve zajedno procijedimo. Patku prije serviranja narežemo na komade.
Umak od naranče: Soku od naranče dodamo procijeđeni umak od pečenja patke. Dodamo preostalu grančicu timijana i zakuhamo. Žlicu kukuruznog škroba pomiješamo s 2 žlice vode. Smjesu uz stalno miješanje ulijevamo u umak, da se umak lagano zgusne i poveže masnoću. Čim ponovno zakuha, maknemo s vatre i umak procijedimo kroz fino cjedilo. Umak po potrebi lagano dosolimo i popaprimo te začinimo s malo cimeta u prahu.
Crveni kupus: Na velikoj žlici zagrijane svinjske masti prodinstamo kockice luka. Dodamo klinčiće i crveni kupus. Lagano posolimo i popaprimo, te pustimo da kupus uvene. Dodamo crveno vino, poklopimo i dinstamo na laganoj vatri oko 40 minuta. Po potrebi dolijevamo vodu, da se kupus dinsta do pola u tekućini. Sitno naribamo sirovi krumpir i dodamo kupusu. Promiješamo da se krumpir spoji s kupusom i zgusne sve zajedno. Prodinstamo otklopljeno dodatnih 10-15 minuta, da se krumpir raspadne u kupusu, a višak tekućine reducira. Dosolimo po potrebi i umiješamo žličicu soka od pečenja u gotovi kupus.