Pečena patka s thai začinima

Pečena patka s thai začinima image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 3 h

Sastojci

4 osoba
    • 1   patka svježa
    • 1   kom ananas
    • 2   kom crvene paprike
    • 4   kom mladoga luka
    • 4   češnja češnjaka
    • 200   g cherry rajčice
    • 1   kom limeta
    • 50   g đumbira
    •   cvjetnoga meda po želji
    •   rižina octa po želji
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    • 2   žlice sezama
    •   suncokretova ulja
    •   soja umaka

Priprema

    U lonac vruće vode staviti 3 žlice umaka od soje, sol, papar, 3 žlice rižinog octa i žlicu meda. Zakuhati te zalijevati patku nekoliko puta. Patku ostaviti u hladnjaku preko noći. Patku izvaditi, ostaviti je da dođe na sobnu temperaturu te je posoliti i lagano popapriti. Odstraniti joj višak masnoće i kože te je staviti peći na rešetku pećnice s prsima okrenutim prema gore na temperaturu od 160 stupnjeva. Nakon 60 minuta okrenuti je i peći dalje, a nakon još 60 minuta opet okrenuti prsa na gornju stranu te pojačati pećnicu na 210 stupnjeva da patka dobije koru. Unutrašnjost patke mora biti oko 74 stupnja celzijusa. Meso izvaditi i odmoriti prije rezanja. Na ulju popržiti bijeli dio mladog luka, dodati sjeckani češnjak i ribani đumbir. Očistiti i oprati papriku, ananas i rajčicu te ih izrezati na krupnije komade. Dodati ananas i papriku te kratko prokuhati. Pred kraj dodati rajčicu, sol, papar, žlicu meda, sezam i nasječenu patku. Kratko prokuhati, dodati sok limete, sjeckani zeleni dio mladog luka te poslužiti.

    Preporuka za vino uz jelo:Cepa Lebren Rioja DOCa Joven 2017