Više za vas!
Pečena patka s thai začinima

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 Patke Patka
(svježa)
1 kom kom Ananasa Ananas
2 kom kom Crvene paprike Crvena paprika
4 kom kom Mladoga luka Mladi luk
4 češnja češanj Češnjaka Češnjak
200 g g Cherry rajčice Cherry rajčica
1 kom kom Limete Limeta
50 g g Đumbira Đumbir
Cvjetnoga meda Cvjetni med
(po želji)
Rižina octa Rižin ocat
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
2 žlice žlica Sezama Sezam
Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
Soja umaka Soja umak

Pečena patka s thai začinima

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

3:00 sati
(5)

Priprema

U lonac vruće vode staviti 3 žlice umaka od soje, sol, papar, 3 žlice rižinog octa i žlicu meda. Zakuhati te zalijevati patku nekoliko puta. Patku ostaviti u hladnjaku preko noći. Patku izvaditi, ostaviti je da dođe na sobnu temperaturu te je posoliti i lagano popapriti. Odstraniti joj višak masnoće i kože te je staviti peći na rešetku pećnice s prsima okrenutim prema gore na temperaturu od 160 stupnjeva. Nakon 60 minuta okrenuti je i peći dalje, a nakon još 60 minuta opet okrenuti prsa na gornju stranu te pojačati pećnicu na 210 stupnjeva da patka dobije koru. Unutrašnjost patke mora biti oko 74 stupnja celzijusa. Meso izvaditi i odmoriti prije rezanja. Na ulju popržiti bijeli dio mladog luka, dodati sjeckani češnjak i ribani đumbir. Očistiti i oprati papriku, ananas i rajčicu te ih izrezati na krupnije komade. Dodati ananas i papriku te kratko prokuhati. Pred kraj dodati rajčicu, sol, papar, žlicu meda, sezam i nasječenu patku. Kratko prokuhati, dodati sok limete, sjeckani zeleni dio mladog luka te poslužiti.

Preporuka za vino uz jelo:Cepa Lebren Rioja DOCa Joven 2017