
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 | Patke
Patka (svježa) | |
1 kom kom | Ananasa Ananas | |
2 kom kom | Crvene paprike Crvena paprika | |
4 kom kom | Mladoga luka Mladi luk | |
4 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | |
200 g g | Cherry rajčice Cherry rajčica | |
1 kom kom | Limete Limeta | |
50 g g | Đumbira Đumbir | |
Cvjetnoga meda
Cvjetni med (po želji) | ||
Rižina octa
Rižin ocat (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) | ||
Soli
Sol (po želji) | ||
2 žlice žlica | Sezama Sezam | |
Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | ||
Soja umaka Soja umak |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPečena patka s thai začinima
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
U lonac vruće vode staviti 3 žlice umaka od soje, sol, papar, 3 žlice rižinog octa i žlicu meda. Zakuhati te zalijevati patku nekoliko puta. Patku ostaviti u hladnjaku preko noći. Patku izvaditi, ostaviti je da dođe na sobnu temperaturu te je posoliti i lagano popapriti. Odstraniti joj višak masnoće i kože te je staviti peći na rešetku pećnice s prsima okrenutim prema gore na temperaturu od 160 stupnjeva. Nakon 60 minuta okrenuti je i peći dalje, a nakon još 60 minuta opet okrenuti prsa na gornju stranu te pojačati pećnicu na 210 stupnjeva da patka dobije koru. Unutrašnjost patke mora biti oko 74 stupnja celzijusa. Meso izvaditi i odmoriti prije rezanja. Na ulju popržiti bijeli dio mladog luka, dodati sjeckani češnjak i ribani đumbir. Očistiti i oprati papriku, ananas i rajčicu te ih izrezati na krupnije komade. Dodati ananas i papriku te kratko prokuhati. Pred kraj dodati rajčicu, sol, papar, žlicu meda, sezam i nasječenu patku. Kratko prokuhati, dodati sok limete, sjeckani zeleni dio mladog luka te poslužiti.
Preporuka za vino uz jelo:Cepa Lebren Rioja DOCa Joven 2017