U lonac vruće vode staviti 3 žlice umaka od soje, sol, papar, 3 žlice rižinog octa i žlicu meda. Zakuhati te zalijevati patku nekoliko puta. Patku ostaviti u hladnjaku preko noći. Patku izvaditi, ostaviti je da dođe na sobnu temperaturu te je posoliti i lagano popapriti. Odstraniti joj višak masnoće i kože te je staviti peći na rešetku pećnice s prsima okrenutim prema gore na temperaturu od 160 stupnjeva. Nakon 60 minuta okrenuti je i peći dalje, a nakon još 60 minuta opet okrenuti prsa na gornju stranu te pojačati pećnicu na 210 stupnjeva da patka dobije koru. Unutrašnjost patke mora biti oko 74 stupnja celzijusa. Meso izvaditi i odmoriti prije rezanja. Na ulju popržiti bijeli dio mladog luka, dodati sjeckani češnjak i ribani đumbir. Očistiti i oprati papriku, ananas i rajčicu te ih izrezati na krupnije komade. Dodati ananas i papriku te kratko prokuhati. Pred kraj dodati rajčicu, sol, papar, žlicu meda, sezam i nasječenu patku. Kratko prokuhati, dodati sok limete, sjeckani zeleni dio mladog luka te poslužiti.
Pečena patka s thai začinima
Sastojci
4
osoba
-
- 1 patka svježa
- 1 kom ananas
- 2 kom crvene paprike
- 4 kom mladoga luka
- 4 češnja češnjaka
- 200 g cherry rajčice
- 1 kom limeta
- 50 g đumbira
- cvjetnoga meda po želji
- rižina octa po želji
- papra po želji
- soli po želji
- 2 žlice sezama
- suncokretova ulja
- soja umaka