Operite povrće i očistite luk. Kupus narežite kao za salatu, a rotkvice prepolovite. Jabuke i luk narežite na osmine tj. kriške. Mrkve ostavite cijele. Pomiješajte povrće s malo začina i maslinovog ulja te ga poslažite na dno duboke vatrostalne posude. Patku obilno posolite sa svih strana i stavite ju na povrće. Manji dio vina prelijte po povrću, a ostatak sačuvajte za zalijevanje patke za vrijeme pečenja. Pecite patku u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 60-70 minuta. Svakih 15 minuta prelijte patku s malo vina. Do kraja pečenja trebali bi potrošiti svo vino. Patku poslužite toplu uz pečeno povrće i jabuke uz umak od pečenja i vina.
Pečena patka u vinu s jabukama
Sastojci
6
osoba
-
- 1 kom patka
- 2 kom jabuke
- 250 g luka
- 100 g rotkvice
- 200 g mrkve
- 100 g kupusa
- 4 režnja češnjaka
- 300 ml vina
- soli
- papra
- suncokretova ulja