
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Patke Patka | |
2 kom kom | Jabuke Jabuka | |
250 g g | Luka Luk | |
100 g g | Rotkvice Rotkvica | |
200 g g | Mrkve Mrkva | |
100 g g | Kupusa
Kupus (ljubičasti) | |
4 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | |
300 ml ml | Vina
Vino (Winemakers of Croatia) | |
Soli
Sol (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) | ||
Suncokretova ulja
Suncokretovo ulje (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPečena patka u vinu s jabukama
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Operite povrće i očistite luk. Kupus narežite kao za salatu, a rotkvice prepolovite. Jabuke i luk narežite na osmine tj. kriške. Mrkve ostavite cijele. Pomiješajte povrće s malo začina i maslinovog ulja te ga poslažite na dno duboke vatrostalne posude. Patku obilno posolite sa svih strana i stavite ju na povrće. Manji dio vina prelijte po povrću, a ostatak sačuvajte za zalijevanje patke za vrijeme pečenja. Pecite patku u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 60-70 minuta. Svakih 15 minuta prelijte patku s malo vina. Do kraja pečenja trebali bi potrošiti svo vino. Patku poslužite toplu uz pečeno povrće i jabuke uz umak od pečenja i vina.