Pečena patka u vinu s jabukama

Pečena patka u vinu s jabukama image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 1:10 h

Sastojci

6 osoba
    • 1   kom patka
    • 2   kom jabuke
    • 250   g luka
    • 100   g rotkvice
    • 200   g mrkve
    • 100   g kupusa
    • 4   režnja češnjaka
    • 300   ml vina
    •   soli
    •   papra
    •   suncokretova ulja

Priprema

    Operite povrće i očistite luk. Kupus narežite kao za salatu, a rotkvice prepolovite. Jabuke i luk narežite na osmine tj. kriške. Mrkve ostavite cijele. Pomiješajte povrće s malo začina i maslinovog ulja te ga poslažite na dno duboke vatrostalne posude. Patku obilno posolite sa svih strana i stavite ju na povrće. Manji dio vina prelijte po povrću, a ostatak sačuvajte za zalijevanje patke za vrijeme pečenja. Pecite patku u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 60-70 minuta. Svakih 15 minuta prelijte patku s malo vina. Do kraja pečenja trebali bi potrošiti svo vino. Patku poslužite toplu uz pečeno povrće i jabuke uz umak od pečenja i vina.