Pečena riba i remulada s krastavcima

Pečena riba i remulada s krastavcima image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 15 min

Sastojci

4 porcije
    • 2   - 3   žlice suncokretova ulja
    • 1   stručak kopar
    • 1   kom krastavac
    • 80   g kiseli krastavac
    • 150   g kisela vrhnja
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    •   šećera po želji
    •   limunovog soka po želji
    • 3   pakovanja bakalara

Priprema

    Priprema:

    Filete bakalara isprati, osušiti laganim pritiskanjem krpom i lagano peći 4 - 5 minuta u vrućem ulju u poklopljenoj tavi kako bi se fileti odmrznuli.

    U međuvremenu oguliti krastavac, prerezati na pola po dužini i odstraniti sjemenke. Meso krastavca i ocijeđene kisele krastavce nasjeckati na kockice. Otkinuti vrhove kopra i sitno nasjeckati, pomiješati s majonezom i kiselim vrhnjem i začini solju, paprom i šećerom. Pažljivo umiješati krastavac izrezan na kockice.

    Riblje filete začiniti solju, paprom i malo limunovog soka i peći u otvorenoj tavi 1-2 minute sa svake strane do zlatnosmeđe boje. Poslužiti uz remuladu s krastavcima. Preporučujemo poslužiti s francuskim kruhom (baget).

    Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Chardonnay bijelo vino 2017