Priprema:
Pečena riba i remulada s krastavcima
Sastojci
-
- 2 - 3 žlice suncokretova ulja
- 1 stručak kopar
- 1 kom krastavac
- 80 g kiseli krastavac
- 150 g kisela vrhnja
- papra po želji
- soli po želji
- šećera po želji
- limunovog soka po želji
- 3 pakovanja bakalara
Priprema
Filete bakalara isprati, osušiti laganim pritiskanjem krpom i lagano peći 4 - 5 minuta u vrućem ulju u poklopljenoj tavi kako bi se fileti odmrznuli.
U međuvremenu oguliti krastavac, prerezati na pola po dužini i odstraniti sjemenke. Meso krastavca i ocijeđene kisele krastavce nasjeckati na kockice. Otkinuti vrhove kopra i sitno nasjeckati, pomiješati s majonezom i kiselim vrhnjem i začini solju, paprom i šećerom. Pažljivo umiješati krastavac izrezan na kockice.
Riblje filete začiniti solju, paprom i malo limunovog soka i peći u otvorenoj tavi 1-2 minute sa svake strane do zlatnosmeđe boje. Poslužiti uz remuladu s krastavcima. Preporučujemo poslužiti s francuskim kruhom (baget).
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Chardonnay bijelo vino 2017