
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2 - 3 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | ||
1 stručka stručak | Kopra Kopar | ||
1 kom kom | Krastavca Krastavac | ||
80 g g | Kiseli krastavac Kiseli krastavac | ||
150 g g | Kisela vrhnja Kiselo vrhnje | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Šećera
Šećer (po želji) | |||
Limunovog soka
Limunov sok (po želji) | |||
3 pakovanja pakovanje | Bakalara Bakalar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPečena riba i remulada s krastavcima
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Filete bakalara isprati, osušiti laganim pritiskanjem krpom i lagano peći 4 - 5 minuta u vrućem ulju u poklopljenoj tavi kako bi se fileti odmrznuli.
U međuvremenu oguliti krastavac, prerezati na pola po dužini i odstraniti sjemenke. Meso krastavca i ocijeđene kisele krastavce nasjeckati na kockice. Otkinuti vrhove kopra i sitno nasjeckati, pomiješati s majonezom i kiselim vrhnjem i začini solju, paprom i šećerom. Pažljivo umiješati krastavac izrezan na kockice.
Riblje filete začiniti solju, paprom i malo limunovog soka i peći u otvorenoj tavi 1-2 minute sa svake strane do zlatnosmeđe boje. Poslužiti uz remuladu s krastavcima. Preporučujemo poslužiti s francuskim kruhom (baget).
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Chardonnay bijelo vino 2017