Pečena svinjska koljenica s kiselim zeljem

Pečena svinjska koljenica s kiselim zeljem image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 2 h

Sastojci

4 osoba
    • 1   kom ljubičasti luk
    • 3   režnja češnjaka
    • 1   kom svinjska koljenica
    •   soli po želji
    •   lovorova lista po želji
    •   papra po želji
    • 2   žlice masti
    •   dimljene paprike po želji
    • 1   glavica kiseli kupus veća

Priprema

    Priprema:

    Svinjsku koljenicu kuhati u posoljenoj vodi s lukom i češnjakom 1 sat i 30 min. Sol, papar i dimljenu papriku pomiješati te dobro utrljati na kuhani buncek. Svinjsku koljenicu zaliti otopljenom svinjskom masti i peći 2 sata na 200 °C. Kiseli kupus narezati na sitne trakice i po potrebi isprati ako je previse kiseo ili slan. Kupus pirjati na laganoj vatri sa žlicom svinjske masti, paprom i listom lovora dok ne omekša.