
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2,5 kg kg | Odojka
Odojak (komadi) | |
Soli
Sol (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPečeni odojak
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Meso odojka večer prije dobro posolite.
Pećnicu zagrijte na najvišu temperaturu, a meso odojka stavite u dublji lim za pečenje u koji ste ulili prst hladne vode na dno.
Komade odojka pecite 20 minuta da se zapeku. Nakon toga zarežite kožu na nekoliko mjesta oštrim nožem i vratite odojak u pećnicu. Temperaturu pećnice podesite na 200 stupnjeva i pecite meso otprilike sat vremena po kili mesa kojeg pripremate. Svakih pola sata provjerite meso i po potrebi ga podlijte s dodatnom količinom vode.