
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2,5 kg kg | Odojka
Odojak (komadi) | ||
Soli
Sol (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPečeni odojak
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Meso odojka večer prije dobro posolite.
Pećnicu zagrijte na najvišu temperaturu, a meso odojka stavite u dublji lim za pečenje u koji ste ulili prst hladne vode na dno.
Komade odojka pecite 20 minuta da se zapeku. Nakon toga zarežite kožu na nekoliko mjesta oštrim nožem i vratite odojak u pećnicu. Temperaturu pećnice podesite na 200 stupnjeva i pecite meso otprilike sat vremena po kili mesa kojeg pripremate. Svakih pola sata provjerite meso i po potrebi ga podlijte s dodatnom količinom vode.