Pikantni kruh od kiselog tijesta

Pikantni kruh od kiselog tijesta image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 1:10 h

Sastojci

25 kriška
    • 600   g brašna
    • 0,5   kocke kvasca
    • 3   žličice soli
    • 400   g brašna
    • 3   - 4   žličice mješavine začine
    • 150   g tekuća kisela tijesta

Priprema

    Priprema:

    Usitnite kvasac i rastopite ga u 400 ml mlake vode. Pomiješajte obje vrste brašna, sol i začine za kruh. Dodajte kiselo tijesto i otopinu s kvascem i mijesite sve 4-5 minuta, po potrebi dodajte 50-100 ml mlake vode. Pokrijte tijesto i ostavite ga da odstoji na toplom mjestu sat i pol. Špahtlom za tijesto oprezno stavite tijesto na papir za pečenje na limu. Pospite brašnom te oblikujte ovalni kruh. Ponovno pokrijte i ostavite sat i pol da se diže.

    Stavite kruh u prethodno zagrijanu pećnicu na 250°C i pecite ga 10 minuta, pri tome stavite posudu s vrelom vodom na dno pećnice. Smanjite temperaturu pećnice na 200°C i pecite kruh još cca 40 minuta. Kruh je pečen kad se čuje šupalj zvuk dok lupkate po donjoj strani kruha. Ostavite da se ohladi na mreži za kolače.