
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
400 g g | Brašna Brašno | ||
0,5 kocke kocka | Kvasca Kvasac | ||
3 žličice žličica | Soli Sol | ||
3 -4 žličice žličica | Mješavine začine Mješavina začina | ||
150 g g | Tekuća kisela tijesta Tekuće kiselo tijesto |
Pikantni kruh od kiselog tijesta
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Usitnite kvasac i rastopite ga u 400 ml mlake vode. Pomiješajte obje vrste brašna, sol i začine za kruh. Dodajte kiselo tijesto i otopinu s kvascem i mijesite sve 4-5 minuta, po potrebi dodajte 50-100 ml mlake vode. Pokrijte tijesto i ostavite ga da odstoji na toplom mjestu sat i pol. Špahtlom za tijesto oprezno stavite tijesto na papir za pečenje na limu. Pospite brašnom te oblikujte ovalni kruh. Ponovno pokrijte i ostavite sat i pol da se diže.
Stavite kruh u prethodno zagrijanu pećnicu na 250°C i pecite ga 10 minuta, pri tome stavite posudu s vrelom vodom na dno pećnice. Smanjite temperaturu pećnice na 200°C i pecite kruh još cca 40 minuta. Kruh je pečen kad se čuje šupalj zvuk dok lupkate po donjoj strani kruha. Ostavite da se ohladi na mreži za kolače.