
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
600 g g | Brašna Brašno | ||
0,5 kocke kocka | Kvasca Kvasac | ||
3 žličice žličica | Soli Sol | ||
400 g g | Brašna Brašno | ||
3 - 4 žličice žličica | Mješavine začine Mješavina začina | ||
150 g g | Tekuća kisela tijesta Tekuće kiselo tijesto |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPikantni kruh od kiselog tijesta
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Usitnite kvasac i rastopite ga u 400 ml mlake vode. Pomiješajte obje vrste brašna, sol i začine za kruh. Dodajte kiselo tijesto i otopinu s kvascem i mijesite sve 4-5 minuta, po potrebi dodajte 50-100 ml mlake vode. Pokrijte tijesto i ostavite ga da odstoji na toplom mjestu sat i pol. Špahtlom za tijesto oprezno stavite tijesto na papir za pečenje na limu. Pospite brašnom te oblikujte ovalni kruh. Ponovno pokrijte i ostavite sat i pol da se diže.
Stavite kruh u prethodno zagrijanu pećnicu na 250°C i pecite ga 10 minuta, pri tome stavite posudu s vrelom vodom na dno pećnice. Smanjite temperaturu pećnice na 200°C i pecite kruh još cca 40 minuta. Kruh je pečen kad se čuje šupalj zvuk dok lupkate po donjoj strani kruha. Ostavite da se ohladi na mreži za kolače.