Više za vas!
Pikantni kruh od kiselog tijesta

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

600 g g Brašna Brašno
0,5 kocke kocka Kvasca Kvasac
3 žličice žličica Soli Sol
400 g g Brašna Brašno
3 - 4 žličice žličica Mješavine začine Mješavina začina
150 g g Tekuća kisela tijesta Tekuće kiselo tijesto

Pikantni kruh od kiselog tijesta

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:10 sati
(1)

Priprema

Priprema:

Usitnite kvasac i rastopite ga u 400 ml mlake vode. Pomiješajte obje vrste brašna, sol i začine za kruh. Dodajte kiselo tijesto i otopinu s kvascem i mijesite sve 4-5 minuta, po potrebi dodajte 50-100 ml mlake vode. Pokrijte tijesto i ostavite ga da odstoji na toplom mjestu sat i pol. Špahtlom za tijesto oprezno stavite tijesto na papir za pečenje na limu. Pospite brašnom te oblikujte ovalni kruh. Ponovno pokrijte i ostavite sat i pol da se diže.

Stavite kruh u prethodno zagrijanu pećnicu na 250°C i pecite ga 10 minuta, pri tome stavite posudu s vrelom vodom na dno pećnice. Smanjite temperaturu pećnice na 200°C i pecite kruh još cca 40 minuta. Kruh je pečen kad se čuje šupalj zvuk dok lupkate po donjoj strani kruha. Ostavite da se ohladi na mreži za kolače.