
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
700 g g | Pileća jetrica Pileća jetrica | |
150 g g | Šampinjoni Šampinjona | |
1 kom kom | Luka Luk | |
2 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | |
1 dl dl | Crnoga vina Crno vino | |
1 žlice žlica | Balzamični ocat Balzamični ocat | |
Lovorova lista
Lovorov list (po želji) | ||
Limunova korice
Limunova korica (po želji) | ||
2 - 3 grančice grančica | Peršina
Peršin (lista) | |
1 žlice žlica | Crvene paprike
Crvena paprika (slatke) | |
1 žličice žličica | Celera
Celer (sjemenki) | |
1 kom kom | Mladoga luka Mladi luk | |
Cherry rajčice
Cherry rajčica (nekoliko) | ||
100 ml ml | Mlijeka Mlijeko | |
120 g g | Palente Palenta | |
50 g g | Sira
Sir (tvrdi sir za ribanje) | |
1 grančice grančica | Ružmarina Ružmarin | |
1 žličice žličica | Med
Med (med od kestena) | |
50 g g | Maslaca Maslac | |
Soli
Sol (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) | ||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPileća jetrica u umaku s gljivama, kremasta palenta
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Pileću jetricu i srca očistimo od žilica i narežemo na komade. Srca odvojimo od jetrica. Luk narežemo na kockice, a češnjak nasjeckamo. Šampinjone kratko operemo i narežemo na četvrtine. Mladi luk operemo i narežemo na kolutiće. Cherry rajčice narežemo na četvrtine. Sir naribamo. Ružmarin natrgamo i grubo nasjeckamo, kao i peršinov list. Maslac narežemo na kockice, koje ohladimo u hladnjaku.
Umak:
Na maslinovu ulju prodinstamo luk, dodamo češnjak, sjemenke celera, lovorov list i pileća srca. Lagano posolimo i popaprimo. Dinstamo na srednje jakoj vatri 5-6 minuta, dodamo šampinjone i jetricu, ponovno lagano posolimo i popaprimo. Dinstamo dodatnih 5-6 minuta te zalijemo balzamičnim octom i crvenim vinom. Dodamo koricu limuna, crvenu papriku i kratko reduciramo. Zalijemo vodom tek toliko da sve pokrije. Kuhamo oko 20 minuta, da se umak zgusne, a srca i jetrica omekšaju. Maknemo s vatre i dodamo cherry rajčice, sjeckani peršinov list i nekoliko kapi maslinova ulja. Posipamo kolutićima mladog luka.
Palenta:
U lonac ulijemo 300 ml vode. Dodamo mlijeko, žličicu meda, nasjeckani ružmarin i lagano posolimo. Zakuhamo i umiješamo palentu drvenom ili plastičnom kuhačom. Smanjimo vatru i uz stalno miješanje pustimo palentu da se zgusne, tj. kuhamo je 5-6 minuta. Maknemo sve s vatre, dodamo naribani sir i kockice hladnog maslaca. Kuhačom uz jako miješanje otopimo sir i maslac u palenti, da postane kremasta, tzv. mantekiranje.