Pileću jetricu i srca očistimo od žilica i narežemo na komade. Srca odvojimo od jetrica. Luk narežemo na kockice, a češnjak nasjeckamo. Šampinjone kratko operemo i narežemo na četvrtine. Mladi luk operemo i narežemo na kolutiće. Cherry rajčice narežemo na četvrtine. Sir naribamo. Ružmarin natrgamo i grubo nasjeckamo, kao i peršinov list. Maslac narežemo na kockice, koje ohladimo u hladnjaku.
Umak: Na maslinovu ulju prodinstamo luk, dodamo češnjak, sjemenke celera, lovorov list i pileća srca. Lagano posolimo i popaprimo. Dinstamo na srednje jakoj vatri 5-6 minuta, dodamo šampinjone i jetricu, ponovno lagano posolimo i popaprimo. Dinstamo dodatnih 5-6 minuta te zalijemo balzamičnim octom i crvenim vinom. Dodamo koricu limuna, crvenu papriku i kratko reduciramo. Zalijemo vodom tek toliko da sve pokrije. Kuhamo oko 20 minuta, da se umak zgusne, a srca i jetrica omekšaju. Maknemo s vatre i dodamo cherry rajčice, sjeckani peršinov list i nekoliko kapi maslinova ulja. Posipamo kolutićima mladog luka.
Palenta: U lonac ulijemo 300 ml vode. Dodamo mlijeko, žličicu meda, nasjeckani ružmarin i lagano posolimo. Zakuhamo i umiješamo palentu drvenom ili plastičnom kuhačom. Smanjimo vatru i uz stalno miješanje pustimo palentu da se zgusne, tj. kuhamo je 5-6 minuta. Maknemo sve s vatre, dodamo naribani sir i kockice hladnog maslaca. Kuhačom uz jako miješanje otopimo sir i maslac u palenti, da postane kremasta, tzv. mantekiranje.