Više za vas!
Pileća jetrica u umaku s gljivama, kremasta palenta by David Skoko

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

700 g g Pileća jetrica Pileća jetrica
150 g g Šampinjoni Šampinjona
1 kom kom Luka Luk
2 režnja režanj Češnjaka Češnjak
1 dl dl Crnoga vina Crno vino
1 žlice žlica Balzamični ocat Balzamični ocat
Lovorova lista Lovorov list
(po želji)
Limunova korice Limunova korica
(po želji)
2 -3 grančice grančica Peršina Peršin
(lista)
1 žlice žlica Crvene paprike Crvena paprika
(slatke)
1 žličice žličica Celera Celer
(sjemenki)
1 kom kom Mladoga luka Mladi luk
Cherry rajčice Cherry rajčica
(nekoliko)
100 ml ml Mlijeka Mlijeko
120 g g Palente Palenta
50 g g Sira Sir
(tvrdi sir za ribanje)
1 grančice grančica Ružmarina Ružmarin
1 žličice žličica Med Med
(med od kestena)
50 g g Maslaca Maslac
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(po želji)

Pileća jetrica u umaku s gljivama, kremasta palenta by David Skoko

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:20 sati
(3)

Priprema

Pileću jetricu i srca očistimo od žilica i narežemo na komade. Srca odvojimo od jetrica. Luk narežemo na kockice, a češnjak nasjeckamo. Šampinjone kratko operemo i narežemo na četvrtine. Mladi luk operemo i narežemo na kolutiće. Cherry rajčice narežemo na četvrtine. Sir naribamo. Ružmarin natrgamo i grubo nasjeckamo, kao i peršinov list. Maslac narežemo na kockice, koje ohladimo u hladnjaku.

Umak:
Na maslinovu ulju prodinstamo luk, dodamo češnjak, sjemenke celera, lovorov list i pileća srca. Lagano posolimo i popaprimo. Dinstamo na srednje jakoj vatri 5-6 minuta, dodamo šampinjone i jetricu, ponovno lagano posolimo i popaprimo. Dinstamo dodatnih 5-6 minuta te zalijemo balzamičnim octom i crvenim vinom. Dodamo koricu limuna, crvenu papriku i kratko reduciramo. Zalijemo vodom tek toliko da sve pokrije. Kuhamo oko 20 minuta, da se umak zgusne, a srca i jetrica omekšaju. Maknemo s vatre i dodamo cherry rajčice, sjeckani peršinov list i nekoliko kapi maslinova ulja. Posipamo kolutićima mladog luka.

Palenta:
U lonac ulijemo 300 ml vode. Dodamo mlijeko, žličicu meda, nasjeckani ružmarin i lagano posolimo. Zakuhamo i umiješamo palentu drvenom ili plastičnom kuhačom. Smanjimo vatru i uz stalno miješanje pustimo palentu da se zgusne, tj. kuhamo je 5-6 minuta. Maknemo sve s vatre, dodamo naribani sir i kockice hladnog maslaca. Kuhačom uz jako miješanje otopimo sir i maslac u palenti, da postane kremasta, tzv. mantekiranje.

Slični recepti

Buzara od kozica sa RYBY začinom i Tagliatelle paštom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Buzara od kozica sa RYBY začinom i Tagliatelle paštom
0:40 min
(3)
File lososa sa krostom od rajčica i bilja, sotirano povrće i umak od bijelog vina

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

File lososa sa krostom od rajčica i bilja, sotirano povrće i umak od bijelog vina
0:30 min
(4)
Fusilloni all'Amatricana

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Fusilloni all'Amatricana
0:30 min
(8)
Fusilloni all'Amatricana

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Fusilloni all'Amatricana
0:30 min
(3)
Lungić u bilju iz pećnice, gratinirani krumpir i lisnata salata sa Vinaigrette dressingom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Lungić u bilju iz pećnice, gratinirani krumpir i lisnata salata sa Vinaigrette dressingom
1:15 sati
(9)
Salata od Tricolore pašte sa morskim plodovima

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Salata od Tricolore pašte sa morskim plodovima
0:35 min
(0)
Dagnje na buzaru s komoračem, porilukom i cherry rajčicama

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Dagnje na buzaru s komoračem, porilukom i cherry rajčicama
0:30 min
(2)
Lungić by Pregacha

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Lungić by Pregacha
0:30 min
(2)
Biftek sa začinskim maslacem by Uvijek gladna

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Biftek sa začinskim maslacem by Uvijek gladna
0:10 min
(2)
Pržena riža s tunom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Pržena riža s tunom
0:30 min
(1)
Šiš ćevapi by Pregacha

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Šiš ćevapi by Pregacha
0:45 min
(0)
Tapas pužići sa Serrano pršutom i Manchego sirom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Tapas pužići sa Serrano pršutom i Manchego sirom
0:50 min
(0)
Dagnje na gradele by Uvijek gladna

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Dagnje na gradele by Uvijek gladna
0:30 min
(1)
Ražnjići i palenta na roštilju by Uvijek gladna

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Ražnjići i palenta na roštilju by Uvijek gladna
1:00 sati
(0)
But u finoj marinadi s grillanim tikvicama by Pregacha

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

But u finoj marinadi s grillanim tikvicama by Pregacha
1:00 sati
(0)