Priprema:
Pileća prsa u limunovom soku
Sastojci
2
osoba
-
- 1 kom pileća prsa
- 1 kom limun
- maslinova ulja po želji
- rajčice po želji
- bosiljka po želji
Priprema
Pileća prsa očistite od masnoće i narežite na medaljone.Pileće meso začinite sa soli i paprom po vlastitom ukusu. Prelijte ih sokom jednog limuna i s malo maslinovog ulja. Ostavite piletinu barem pola sata da se marinira u limunovom soku i začinima.Rajčice narežite na kriške.Zagrijte malo maslinovog ulja na tavi i na njega stavite peći piletinu. Okrenite piletinu kako bi promijenila boju sa svih strana. Kada je piletina postala bijela dodajte narezanu rajčicu te i nju s piletinom nastavite peći na tavi 10 minuta.Kada je piletina gotova posipajte svježe listove bosiljka po jelu i poslužite.