Priprema:
Pileća rolada punjena rikolom i mozzarelom s pireom od mrkve
Sastojci
1
porcija
-
- 200 g pileta
- 5 g soli
- 0,03 l suncokretova ulja
- 5 g papra
- 5 g češnjak u prahu
- 25 g rukole
- 100 g mrkve
- 50 g mozzarelle
Priprema
Piletinu tanko potući, začiniti solju, paprom i češnjakom u prahu te napuniti mozzarelom i kaduljom. Sve zajedno omotati u prozirnu foliju i staviti kuhati na 10 min u vrelu posoljenu vodu. Nakon 10 minuta, izvaditi iz folije i zapeæi sa svih strana na vrelom ulju.
Mrkvu skuhati u posoljenoj vodi, usitniti blenderom i zaèiniti solju, paprom i maslacem.
Poslužiti pire od mrkve na dno tanjura, a pileću rolicu prerezati na pola, servirati na sredinu pirea i ukrasiti preostalom rikolom.
Preporuka za vino uz jelo: WINEMAKERS OF CROATIA Sauvignon & Muškat Kvalitetno bijelo vino 2017