Pileća rolada punjena rikolom i mozzarelom s pireom od mrkve

Pileća rolada punjena rikolom i mozzarelom s pireom od mrkve image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

1 porcija
    • 200   g pileta
    • 5   g soli
    • 0,03   l suncokretova ulja
    • 5   g papra
    • 5   g češnjak u prahu
    • 25   g rukole
    • 100   g mrkve
    • 50   g mozzarelle

Priprema

    Priprema:

    Piletinu tanko potući, začiniti solju, paprom i češnjakom u prahu te napuniti mozzarelom i kaduljom. Sve zajedno omotati u prozirnu foliju i staviti kuhati na 10 min u vrelu posoljenu vodu. Nakon 10 minuta, izvaditi iz folije i zapeæi sa svih strana na vrelom ulju.

    Mrkvu skuhati u posoljenoj vodi, usitniti blenderom i zaèiniti solju, paprom i maslacem.

    Poslužiti pire od mrkve na dno tanjura, a pileću rolicu prerezati na pola, servirati na sredinu pirea i ukrasiti preostalom rikolom.

    Preporuka za vino uz jelo: WINEMAKERS OF CROATIA Sauvignon & Muškat Kvalitetno bijelo vino 2017