
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2 kom kom | Mladoga luka Mladi luk | ||
1 žlice žlica | Maslaca Maslac | ||
300 g g | Lepinje Lepinja | ||
1 kom kom | Jaja Jaje | ||
2 žlice žlica | Soja umaka Soja umak | ||
4 žlice žlica | Brašna
Brašno (za paniranje) | ||
Papra
Papar (po potrebi) | |||
Soli
Sol (po potrebi) | |||
4 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | ||
700 g g | Ananasa Ananas | ||
20 g g | Kokosovih mrvica Kokosove mrvice | ||
4 - 6 grančice grančica | Korijandera Korijander |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPileće loptice sa šalšom od kokosa i ananasa
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Mladi luk oprati, bijeli dio narezati na sitne kockice i prepržiti u vrućem maslacu tako da bude staklasto, potom ohladiti. Omekšati 60 g lepinje u toploj vodi.
Pureće odreske oprati, tapkanjem obrisati i nasjeckati na veće kockice. Protisnuti kroz stroj za mljevenje mesa. Dodati jaje, umak od soje, istisnutu lepinju, preprženi luk i po potrebi brašno za valjanje. Posoliti i popapriti i oblikovati 20-24 kuglica. Peći u vrućem suncokretovom ulju u velikoj tavi na slaboj vatri sa svih strana oko 10 minuta dok ne postane hrskavo.
Za šalšu u međuvremenu oguliti ananas, izvaditi tvrdu jezgru i plod narezati na sitne kockice. Kokosove mrvice lagano prepržiti u tavi bez dodatka masnoće, ostaviti da se ohladi. Zeleni dio mladog luka narezati na tanke kolutove. Listove korijandera otrgnuti i sitno nasjeckati. Pomiješati s ananasom, kokosom i narezanim mladim lukom, začiniti sokom od limete, posoliti. Poslužiti s ostatkom lepinje i lopticama od mljevenog mesa.