Priprema:
Pileće loptice sa šalšom od kokosa i ananasa
Sastojci
-
- 2 kom mladoga luka
- 1 žlica maslac
- 300 g lepinje
- 1 kom jaje
- 2 žlice soja umaka
- 4 žlice brašna za paniranje
- papra po potrebi
- soli po potrebi
- 4 žlice suncokretova ulja
- 700 g ananasa
- 20 g kokosovih mrvica
- 4 - 6 grančice korijandera
Priprema
Mladi luk oprati, bijeli dio narezati na sitne kockice i prepržiti u vrućem maslacu tako da bude staklasto, potom ohladiti. Omekšati 60 g lepinje u toploj vodi.
Pureće odreske oprati, tapkanjem obrisati i nasjeckati na veće kockice. Protisnuti kroz stroj za mljevenje mesa. Dodati jaje, umak od soje, istisnutu lepinju, preprženi luk i po potrebi brašno za valjanje. Posoliti i popapriti i oblikovati 20-24 kuglica. Peći u vrućem suncokretovom ulju u velikoj tavi na slaboj vatri sa svih strana oko 10 minuta dok ne postane hrskavo.
Za šalšu u međuvremenu oguliti ananas, izvaditi tvrdu jezgru i plod narezati na sitne kockice. Kokosove mrvice lagano prepržiti u tavi bez dodatka masnoće, ostaviti da se ohladi. Zeleni dio mladog luka narezati na tanke kolutove. Listove korijandera otrgnuti i sitno nasjeckati. Pomiješati s ananasom, kokosom i narezanim mladim lukom, začiniti sokom od limete, posoliti. Poslužiti s ostatkom lepinje i lopticama od mljevenog mesa.