
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
4 kom kom | Pilećih prsa
Pileća prsa (bez kože) | ||
1 kom kom | Poriluka Poriluk | ||
Đumbira
Đumbir (komadić) | |||
1 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
1 kom kom | Rajčice Rajčica | ||
100 g g | Maslaca Maslac | ||
2 žlice žlica | Curryija Curry | ||
1 konzerve konzerva | Kokosova mlijeka Kokosovo mlijeko | ||
1 svežnja svežanj | Korijandera Korijander | ||
1 kom kom | Limete Limeta | ||
1 štapića štapić | Cimeta Cimet | ||
0,03 L L | Jabučna octa Jabučni ocat | ||
1 žlice žlica | Kukuruzni škrob Kukuruzni škrob | ||
1 žličice žličica | Smeđega šećera Smeđi šećer | ||
350 g g | Riže
Riža (basmati) | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
Suncokretova ulja Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPileći curry s basmati rižom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Pileća prsa narežemo na kocke 2x2 cm. Poriluk očistimo, prepolovimo i narežemo na komade oko 1 cm debele, koje dobro isperemo pod vodom. Đumbir i češnjak ogulimo i sitno nasjeckamo. Rajčicu operemo, narežemo na četvrtine, izvadimo sredinu koju nasjeckamo, a meso s kožom narežemo na kocke. Korijandar natrgamo i grubo nasjeckamo.
Basmati riža:
Basmati rižu stavimo u plitki lončić. Prekrijemo je hladnom vodom i prstima promiješamo da riža pusti škrob. Odlijemo vodu, nalijemo drugu i postupak ponavljamo dok voda ne postane gotovo prozirna, tj. riža pusti sav višak škroba. Rižu stavimo kuhati na laganoj vatri, prekrivenu s pola prsta vode i poklopljenu. Kada zakuha, skroz smanjimo vatru i pustimo da kuha 10 minuta. Ugasimo vatru i prekrivenu rižu pustimo da nabubri oko 20 minuta.
Curry:
Na zagrijano ulje stavimo štapić cimeta. Dodamo sjeckani češnjak i đumbir, zapržimo i dodamo piletinu. Lagano posolimo i popaprimo. Kratko prodinstamo i začinimo curry začinom. Dodamo 50 g maslaca, koricu oprane limete i zapečemo da začin zamiriše. Dodamo smeđi šećer, jabučni ocat i sjeckanu rajčicu. Podlijemo s malo vode, da dopola prekrije meso. Poklopimo i dinstamo 15 minuta na srednje jakoj vatri. Dodamo kokosovo mlijeko i poriluk te kuhamo još 5 minuta. Kukuruzni škrob razmutimo s 2 velike žlice vode i dodamo u curry da malo zgusne. Zakuhamo i ugasimo vatru. Dodamo preostali maslac i promiješamo. Dosolimo i dopaprimo po potrebi, poškropimo sokom limete i posipamo sjeckanim korijandrom i kockicama rajčice.