Pileća prsa narežemo na kocke 2x2 cm. Poriluk očistimo, prepolovimo i narežemo na komade oko 1 cm debele, koje dobro isperemo pod vodom. Đumbir i češnjak ogulimo i sitno nasjeckamo. Rajčicu operemo, narežemo na četvrtine, izvadimo sredinu koju nasjeckamo, a meso s kožom narežemo na kocke. Korijandar natrgamo i grubo nasjeckamo.
Basmati riža: Basmati rižu stavimo u plitki lončić. Prekrijemo je hladnom vodom i prstima promiješamo da riža pusti škrob. Odlijemo vodu, nalijemo drugu i postupak ponavljamo dok voda ne postane gotovo prozirna, tj. riža pusti sav višak škroba. Rižu stavimo kuhati na laganoj vatri, prekrivenu s pola prsta vode i poklopljenu. Kada zakuha, skroz smanjimo vatru i pustimo da kuha 10 minuta. Ugasimo vatru i prekrivenu rižu pustimo da nabubri oko 20 minuta.
Curry: Na zagrijano ulje stavimo štapić cimeta. Dodamo sjeckani češnjak i đumbir, zapržimo i dodamo piletinu. Lagano posolimo i popaprimo. Kratko prodinstamo i začinimo curry začinom. Dodamo 50 g maslaca, koricu oprane limete i zapečemo da začin zamiriše. Dodamo smeđi šećer, jabučni ocat i sjeckanu rajčicu. Podlijemo s malo vode, da dopola prekrije meso. Poklopimo i dinstamo 15 minuta na srednje jakoj vatri. Dodamo kokosovo mlijeko i poriluk te kuhamo još 5 minuta. Kukuruzni škrob razmutimo s 2 velike žlice vode i dodamo u curry da malo zgusne. Zakuhamo i ugasimo vatru. Dodamo preostali maslac i promiješamo. Dosolimo i dopaprimo po potrebi, poškropimo sokom limete i posipamo sjeckanim korijandrom i kockicama rajčice.