Priprema:
Pileći filet s koricom od oraha na špinatu s karijem
Sastojci
-
- 750 g špinata
- 2 režnja tosta
- soli po želji
- 1 - 2 češnja češnjaka
- 70 g oraha
- 1 kom luk
- 4 žlice repičino ulje
- 1 žlica korijander sjemenke
- 3 žličice curryija
- masti za kalup
- 100 g kisela vrhnja
- 4 kom pilećih prsa polovice
Priprema
Špinat staviti u kipuću slanu vodu i ostaviti pokriveno da se kuha 8-10 minuta sve dok se špinat ne odmrzne.
U međuvremenu kriške tosta lagano prepeći u tosteru, potom s orasima sitno samljeti. Češnjak oguliti, istisnuti, dodati u smjesu i sve posoliti i popapriti.
Izliti vodu i ostaviti špinat da se ocijedi, dobro istisnuti. Luk oguliti, nasjeckati i staklasto prepeći u 2 žlice ulja. Posipati s dvije žličice karija, dodati korijandar i kratko prepeći. Dodati špinat, posoliti i ostaviti da se kuha 4-5 minuta. Potom dodati kiselo vrhnje, začiniti i staviti u namašćen kalup za nabujak.
File pilećih prsa oprati, tapkanjem osušiti, utrljati sa soli, paprom i preostalim karijem. U preostalom vrućem ulju sa svih strana jako zapeći i potom staviti na špinat. Po tome raspodijeliti orahe. Zapeći oko 20 minuta u prethodno zgrijanoj pećnici na temperaturi od 220°C sve dok ne postane hrskavo.
Preporuka za vino uz jelo:Pileći filet s koricom od oraha na špinatu s karijem