Više za vas!
Pileći filet s koricom od oraha na špinatu s karijem

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

750 g g Špinata Špinat
2 režnja režanj Tosta Tost
Soli Sol
(po želji)
1 - 2 češnja češanj Češnjaka Češnjak
70 g g Oraha Orah
1 kom kom Luka Luk
4 žlice žlica Repičino ulje Repičino ulje
1 žlice žlica Korijandera Korijander
(sjemenke)
3 žličice žličica Curryija Curry
Masti Mast
(za kalup)
100 g g Kisela vrhnja Kiselo vrhnje
4 kom kom Pilećih prsa Pileća prsa
(polovice)

Pileći filet s koricom od oraha na špinatu s karijem

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(1)

Priprema

Priprema:

Špinat staviti u kipuću slanu vodu i ostaviti pokriveno da se kuha 8-10 minuta sve dok se špinat ne odmrzne.

U međuvremenu kriške tosta lagano prepeći u tosteru, potom s orasima sitno samljeti. Češnjak oguliti, istisnuti, dodati u smjesu i sve posoliti i popapriti.

Izliti vodu i ostaviti špinat da se ocijedi, dobro istisnuti. Luk oguliti, nasjeckati i staklasto prepeći u 2 žlice ulja. Posipati s dvije žličice karija, dodati korijandar i kratko prepeći. Dodati špinat, posoliti i ostaviti da se kuha 4-5 minuta. Potom dodati kiselo vrhnje, začiniti i staviti u namašćen kalup za nabujak.

File pilećih prsa oprati, tapkanjem osušiti, utrljati sa soli, paprom i preostalim karijem. U preostalom vrućem ulju sa svih strana jako zapeći i potom staviti na špinat. Po tome raspodijeliti orahe. Zapeći oko 20 minuta u prethodno zgrijanoj pećnici na temperaturi od 220°C sve dok ne postane hrskavo.

Preporuka za vino uz jelo:Pileći filet s koricom od oraha na špinatu s karijem