
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
750 g g | Špinata Špinat | ||
2 režnja režanj | Tosta Tost | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
1 - 2 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | ||
70 g g | Oraha Orah | ||
1 kom kom | Luka Luk | ||
4 žlice žlica | Repičino ulje Repičino ulje | ||
1 žlice žlica | Korijandera
Korijander (sjemenke) | ||
3 žličice žličica | Curryija Curry | ||
Masti
Mast (za kalup) | |||
100 g g | Kisela vrhnja Kiselo vrhnje | ||
4 kom kom | Pilećih prsa
Pileća prsa (polovice) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPileći filet s koricom od oraha na špinatu s karijem
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Špinat staviti u kipuću slanu vodu i ostaviti pokriveno da se kuha 8-10 minuta sve dok se špinat ne odmrzne.
U međuvremenu kriške tosta lagano prepeći u tosteru, potom s orasima sitno samljeti. Češnjak oguliti, istisnuti, dodati u smjesu i sve posoliti i popapriti.
Izliti vodu i ostaviti špinat da se ocijedi, dobro istisnuti. Luk oguliti, nasjeckati i staklasto prepeći u 2 žlice ulja. Posipati s dvije žličice karija, dodati korijandar i kratko prepeći. Dodati špinat, posoliti i ostaviti da se kuha 4-5 minuta. Potom dodati kiselo vrhnje, začiniti i staviti u namašćen kalup za nabujak.
File pilećih prsa oprati, tapkanjem osušiti, utrljati sa soli, paprom i preostalim karijem. U preostalom vrućem ulju sa svih strana jako zapeći i potom staviti na špinat. Po tome raspodijeliti orahe. Zapeći oko 20 minuta u prethodno zgrijanoj pećnici na temperaturi od 220°C sve dok ne postane hrskavo.
Preporuka za vino uz jelo:Pileći filet s koricom od oraha na špinatu s karijem