Pileći filet s koricom od oraha na špinatu s karijem

Pileći filet s koricom od oraha na špinatu s karijem image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

4 porcije
    • 750   g špinata
    • 2   režnja tosta
    •   soli po želji
    • 1   - 2   češnja češnjaka
    • 70   g oraha
    • 1   kom luk
    • 4   žlice repičino ulje
    • 1   žlica korijander sjemenke
    • 3   žličice curryija
    •   masti za kalup
    • 100   g kisela vrhnja
    • 4   kom pilećih prsa polovice

Priprema

    Priprema:

    Špinat staviti u kipuću slanu vodu i ostaviti pokriveno da se kuha 8-10 minuta sve dok se špinat ne odmrzne.

    U međuvremenu kriške tosta lagano prepeći u tosteru, potom s orasima sitno samljeti. Češnjak oguliti, istisnuti, dodati u smjesu i sve posoliti i popapriti.

    Izliti vodu i ostaviti špinat da se ocijedi, dobro istisnuti. Luk oguliti, nasjeckati i staklasto prepeći u 2 žlice ulja. Posipati s dvije žličice karija, dodati korijandar i kratko prepeći. Dodati špinat, posoliti i ostaviti da se kuha 4-5 minuta. Potom dodati kiselo vrhnje, začiniti i staviti u namašćen kalup za nabujak.

    File pilećih prsa oprati, tapkanjem osušiti, utrljati sa soli, paprom i preostalim karijem. U preostalom vrućem ulju sa svih strana jako zapeći i potom staviti na špinat. Po tome raspodijeliti orahe. Zapeći oko 20 minuta u prethodno zgrijanoj pećnici na temperaturi od 220°C sve dok ne postane hrskavo.

    Preporuka za vino uz jelo:Pileći filet s koricom od oraha na špinatu s karijem