Piletina s gljivama i vinom

Piletina s gljivama i vinom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

2 porcije
    • 500   g pilećih prsa
    • 3   žlice brašna
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    • 1   žlica maslinovo ulje
    • 3   žlice maslaca
    • 500   g gljive
    • 2   češnja češnjaka
    • 1   glavica luk
    • 150   ml pilećih juha
    • 150   ml bijelo vino
    • 2   žličice timijan nasjeckan
    • 200   ml vrhnja za kuhanje
    • 2   žlice peršina

Priprema

    Priprema:

    Piletinu izrežite na tanje komade. U tanjuru pomiješajte brašno, sol i papar. U pripremljenu smjesu uvaljajte piletinu. U tavici zagrijte ulje i dvije žlice maslaca. na ugrijanu masnoću stavite pripremljenu piletinu i pecite ju 5-6 minuta dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Piletinu izvadite na tanjur i ostavite sa strane. U tavicu dodajte ostatak maslaca. Na maslac ubacite češnjak i luk. Kratko propirjajte pa dodajte gljive i malo soli. Gljive pirjajte 3-4 minute pa dodajte vino. Kada vino malo ispari dodajte pileći temeljac, slatko vrhnje i timijan.Umak nastavite kuhati na laganoj vatri 10-15 minuta dok ne postane gust. Vratite piletinu natrag u tavicu i kuhajte ju još 2-3 minute. Na kraju dodajte i sjeckani peršin. Preporuka za vino uz jelo: Winemakers Of Croatia TERAN, KVALITETNO CRNO VINO 2016