
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
500 g g | Pilećih prsa Pileća prsa | |
3 žlice žlica | Brašna Brašno | |
Papra
Papar (po želji) | ||
Soli
Sol (po želji) | ||
1 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | |
3 žlice žlica | Maslaca Maslac | |
500 g g | Gljive Gljiva | |
2 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | |
1 glavice glavica | Luka Luk | |
150 ml ml | Pilećih juha Pileća juha | |
150 ml ml | Bijelo vino Bijelo vino | |
2 žličice žličica | Timijan
Timijan (nasjeckan) | |
200 ml ml | Vrhnja za kuhanje Vrhnje za kuhanje | |
2 žlice žlica | Peršina Peršin |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPiletina s gljivama i vinom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Piletinu izrežite na tanje komade. U tanjuru pomiješajte brašno, sol i papar. U pripremljenu smjesu uvaljajte piletinu. U tavici zagrijte ulje i dvije žlice maslaca. na ugrijanu masnoću stavite pripremljenu piletinu i pecite ju 5-6 minuta dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Piletinu izvadite na tanjur i ostavite sa strane. U tavicu dodajte ostatak maslaca. Na maslac ubacite češnjak i luk. Kratko propirjajte pa dodajte gljive i malo soli. Gljive pirjajte 3-4 minute pa dodajte vino. Kada vino malo ispari dodajte pileći temeljac, slatko vrhnje i timijan.Umak nastavite kuhati na laganoj vatri 10-15 minuta dok ne postane gust. Vratite piletinu natrag u tavicu i kuhajte ju još 2-3 minute. Na kraju dodajte i sjeckani peršin. Preporuka za vino uz jelo: Winemakers Of Croatia TERAN, KVALITETNO CRNO VINO 2016