Priprema:
Piletina s gljivama i vinom
Sastojci
-
- 500 g pilećih prsa
- 3 žlice brašna
- papra po želji
- soli po želji
- 1 žlica maslinovo ulje
- 3 žlice maslaca
- 500 g gljive
- 2 češnja češnjaka
- 1 glavica luk
- 150 ml pilećih juha
- 150 ml bijelo vino
- 2 žličice timijan nasjeckan
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 2 žlice peršina
Priprema
Piletinu izrežite na tanje komade. U tanjuru pomiješajte brašno, sol i papar. U pripremljenu smjesu uvaljajte piletinu. U tavici zagrijte ulje i dvije žlice maslaca. na ugrijanu masnoću stavite pripremljenu piletinu i pecite ju 5-6 minuta dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Piletinu izvadite na tanjur i ostavite sa strane. U tavicu dodajte ostatak maslaca. Na maslac ubacite češnjak i luk. Kratko propirjajte pa dodajte gljive i malo soli. Gljive pirjajte 3-4 minute pa dodajte vino. Kada vino malo ispari dodajte pileći temeljac, slatko vrhnje i timijan.Umak nastavite kuhati na laganoj vatri 10-15 minuta dok ne postane gust. Vratite piletinu natrag u tavicu i kuhajte ju još 2-3 minute. Na kraju dodajte i sjeckani peršin. Preporuka za vino uz jelo: Winemakers Of Croatia TERAN, KVALITETNO CRNO VINO 2016