Više za vas!
Piletina s gljivama i vinom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

500 g g Pilećih prsa Pileća prsa
3 žlice žlica Brašna Brašno
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
1 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
3 žlice žlica Maslaca Maslac
500 g g Gljive Gljiva
2 češnja češanj Češnjaka Češnjak
1 glavice glavica Luka Luk
150 ml ml Pilećih juha Pileća juha
150 ml ml Bijelo vino Bijelo vino
2 žličice žličica Timijan Timijan
(nasjeckan)
200 ml ml Vrhnja za kuhanje Vrhnje za kuhanje
2 žlice žlica Peršina Peršin

Piletina s gljivama i vinom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(29)

Priprema

Priprema:

Piletinu izrežite na tanje komade. U tanjuru pomiješajte brašno, sol i papar. U pripremljenu smjesu uvaljajte piletinu. U tavici zagrijte ulje i dvije žlice maslaca. na ugrijanu masnoću stavite pripremljenu piletinu i pecite ju 5-6 minuta dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Piletinu izvadite na tanjur i ostavite sa strane. U tavicu dodajte ostatak maslaca. Na maslac ubacite češnjak i luk. Kratko propirjajte pa dodajte gljive i malo soli. Gljive pirjajte 3-4 minute pa dodajte vino. Kada vino malo ispari dodajte pileći temeljac, slatko vrhnje i timijan.Umak nastavite kuhati na laganoj vatri 10-15 minuta dok ne postane gust. Vratite piletinu natrag u tavicu i kuhajte ju još 2-3 minute. Na kraju dodajte i sjeckani peršin. Preporuka za vino uz jelo: Winemakers Of Croatia TERAN, KVALITETNO CRNO VINO 2016