Priprema:
Piletina s kavom
Sastojci
4
osoba
-
- 4 kom pilećih prsa k
- 700 ml vode
- 3 žlice smeđega šećera
- 10 zrna papra
- 2 češnja češnjaka
- 1 kom chili papričica
- 150 ml kave 150
- 1 stručak mladi luk 1
- 1 kom krastavac 1
- 2 kom salate 2
- 3 stručka bosiljka 2
- soli po želji
- papra po želji
- 3 limuna 3
- 2 žlice maslinova ulja 2
- 1 žličica cvjetni med 1
- 1 stručak peršin 1
- 1 kom avokado 1
Priprema
Pileća prsa operemo i osušimo.
Vodu u koju smo dodali začine zakuhamo, skinemo s vatre.
Dodamo chili, zrna kave i kuhanu kavu, ohladimo. Pileća prsa stavimo u hladnu marinadu, mariniramo oko 2 sata.
Izvadimo i osušimo.
Tavu zagrijemo i pečemo pileća prsa oko 2-3 minute sa svake strane.
Ostavimo da odstoji.
Operemo proljetni luk i krastavac salatar, narežemo na ploške. Rimsku salatu i listove bosiljka operemo, osušimo i grubo nasjeckamo. Dodamo sol, papar, maslinovo ulje, sok od polovice limuna i med. Češnjak i krastavce pomiješamo sa salatom i bosiljkom, dodamo dresing.
Serviranje:
Peržin operemo, usitnimo i pospemo po salati. Avokado ogulimo, narežemo na trakice i ukrasimo salatu. Pileća prsa narežemo na trakice i posložimo po salati.