
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
4 kom kom | Pilećih prsa
Pileća prsa (k) | ||
700 ml ml | Vode Voda | ||
3 žlice žlica | Smeđega šećera Smeđi šećer | ||
10 zrna zrno | Papra Papar | ||
2 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | ||
1 kom kom | Chili papričice Chili papričica | ||
150 ml ml | Kave
Kava (150) | ||
1 stručka stručak | Mladoga luka
Mladi luk (1) | ||
1 kom kom | Krastavca
Krastavac (1) | ||
2 kom kom | Salate
Salata (2) | ||
3 stručka stručak | Bosiljka
Bosiljak (2) | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
3 | Limuna
Limun (3) | ||
2 žlice žlica | Maslinova ulja
Maslinovo ulje (2) | ||
1 žličice žličica | Cvjetnoga meda
Cvjetni med (1) | ||
1 stručka stručak | Peršina
Peršin (1) | ||
1 kom kom | Avokada
Avokado (1) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPiletina s kavom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Pileća prsa operemo i osušimo.
Vodu u koju smo dodali začine zakuhamo, skinemo s vatre.
Dodamo chili, zrna kave i kuhanu kavu, ohladimo. Pileća prsa stavimo u hladnu marinadu, mariniramo oko 2 sata.
Izvadimo i osušimo.
Tavu zagrijemo i pečemo pileća prsa oko 2-3 minute sa svake strane.
Ostavimo da odstoji.
Operemo proljetni luk i krastavac salatar, narežemo na ploške. Rimsku salatu i listove bosiljka operemo, osušimo i grubo nasjeckamo. Dodamo sol, papar, maslinovo ulje, sok od polovice limuna i med. Češnjak i krastavce pomiješamo sa salatom i bosiljkom, dodamo dresing.
Serviranje:
Peržin operemo, usitnimo i pospemo po salati. Avokado ogulimo, narežemo na trakice i ukrasimo salatu. Pileća prsa narežemo na trakice i posložimo po salati.