Pirjane mahune i krumpir s feta sirom

Pirjane mahune i krumpir s feta sirom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

4 porcije
    • 500   g graha
    • 1   kg krumpir
    • 2   kom luka
    •   češnjaka 2 režnja
    • 5   žlice maslinova ulja
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    • 2   - 3   žličice origana
    • 350   - 500   ml povrtnoga temeljaca
    • 500   g cherry rajčice
    • 200   g feta sira

Priprema

    Priprema:

    Mahune očistiti. Krumpir oguliti i narezati na kockice veličine 1-2 cm. Luk i češnjak oguliti; luk narezati na kolutove, a češnjak na tanke ploškice. Sve zajedno peći u velikoj tavi na 2 žlice vrućeg maslinovog ulja dok ne postane staklasto i nakon toga izvaditi.

    Zagrijati u tavi 2 žlice maslinovog ulja, povremeno miješajući prepeći krumpir oko 7 minuta. Dodati sol, papar i 2 žličice origana te izvaditi iz tave. U preostalom vrućem ulju 3 minute peći mahune, posoliti i popapriti. Dodati krumpir, luk i češnjak, doliti 350 ml temeljca i ostaviti da prokuha. Ostaviti poklopljeno da se kuha oko 15 minuta.

    U međuvremenu očistiti koktel rajčice. Dodati u povrće i pirjati 5 - 8 minuta, začiniti. Feta sir razmrviti i poslužiti uz povrće.

    Preporuka za vino uz jelo:Pirjane mahune i krumpir s feta sirom