Više za vas!
Pirjane mahune i krumpir s feta sirom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

500 g g Graha Grah
1 kg kg Krumpira Krumpir
2 kom kom Luka Luk
Češnjaka Češnjak
(2 režnja)
5 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
2 - 3 žličice žličica Origana Origano
350 - 500 ml ml Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
500 g g Cherry rajčice Cherry rajčica
200 g g Feta sira Feta sir

Pirjane mahune i krumpir s feta sirom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(1)

Priprema

Priprema:

Mahune očistiti. Krumpir oguliti i narezati na kockice veličine 1-2 cm. Luk i češnjak oguliti; luk narezati na kolutove, a češnjak na tanke ploškice. Sve zajedno peći u velikoj tavi na 2 žlice vrućeg maslinovog ulja dok ne postane staklasto i nakon toga izvaditi.

Zagrijati u tavi 2 žlice maslinovog ulja, povremeno miješajući prepeći krumpir oko 7 minuta. Dodati sol, papar i 2 žličice origana te izvaditi iz tave. U preostalom vrućem ulju 3 minute peći mahune, posoliti i popapriti. Dodati krumpir, luk i češnjak, doliti 350 ml temeljca i ostaviti da prokuha. Ostaviti poklopljeno da se kuha oko 15 minuta.

U međuvremenu očistiti koktel rajčice. Dodati u povrće i pirjati 5 - 8 minuta, začiniti. Feta sir razmrviti i poslužiti uz povrće.

Preporuka za vino uz jelo:Pirjane mahune i krumpir s feta sirom