
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
500 g g | Graha Grah | ||
1 kg kg | Krumpira Krumpir | ||
2 kom kom | Luka Luk | ||
Češnjaka
Češnjak (2 režnja) | |||
5 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
2 - 3 žličice žličica | Origana Origano | ||
350 - 500 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | ||
500 g g | Cherry rajčice Cherry rajčica | ||
200 g g | Feta sira Feta sir |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPirjane mahune i krumpir s feta sirom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Mahune očistiti. Krumpir oguliti i narezati na kockice veličine 1-2 cm. Luk i češnjak oguliti; luk narezati na kolutove, a češnjak na tanke ploškice. Sve zajedno peći u velikoj tavi na 2 žlice vrućeg maslinovog ulja dok ne postane staklasto i nakon toga izvaditi.
Zagrijati u tavi 2 žlice maslinovog ulja, povremeno miješajući prepeći krumpir oko 7 minuta. Dodati sol, papar i 2 žličice origana te izvaditi iz tave. U preostalom vrućem ulju 3 minute peći mahune, posoliti i popapriti. Dodati krumpir, luk i češnjak, doliti 350 ml temeljca i ostaviti da prokuha. Ostaviti poklopljeno da se kuha oko 15 minuta.
U međuvremenu očistiti koktel rajčice. Dodati u povrće i pirjati 5 - 8 minuta, začiniti. Feta sir razmrviti i poslužiti uz povrće.
Preporuka za vino uz jelo:Pirjane mahune i krumpir s feta sirom