
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Žumanjak Žumanjak | ||
225 g g | Maslaca Maslac | ||
1 prstohvata prstohvat | Soli Sol | ||
75 g g | Smeđega šećera Smeđi šećer | ||
75 g g | Šećera u prahu Šećer u prahu | ||
250 g g | Brašna Brašno | ||
1 žličice žličica | Praška za pecivo Prašak za pecivo | ||
40 g g | Lješnjaka Lješnjak | ||
500 g g | Buče Buča | ||
350 g g | Jabuke Jabuka | ||
0,5 kom kom | Limuna
Limun (sok i naribana korica) | ||
1 kom kom | Naranče
Naranča (sok i naribana korica) | ||
2 žličice žličica | Cimeta Cimet | ||
70 g g | Grožđica Grožđice | ||
2 - 3 žlice žlica | Mlijeka Mlijeko | ||
200 g g | Šlaga Šlag |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPita od buče
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Maslac narezati na kockice, sa žumanjkom, šećerom u prahu, soli, brašnom i praškom za pecivo izraditi u glatko tijesto. Ostaviti tijesto najmanje 2 sata na hladnom mjestu.
Lješnjake nasjeckati. Buču i jabuke oguliti i izvaditi koštice. Naribati, pomiješati sa sokom i naribanom koricom naranče i limuna, žličicom cimeta, smeđim šećerom, grožđicama i lješnjacima.
Tijesto razvaljati na malo brašna i obložiti 2/3 namašćenog kalupa za pite (26 cm). Tijesto više puta probosti i dodati mješavinu buče i jabuka. Od preostalog tijesta izrezivati tikve s motivom Noći vještica (ca. 4 x 4 cm). S donje strane uroniti u mlijeko i površinu pite gusto nadjenuti; treba preostati samo malo međuprostora kako bi se para mogla isparavati iz nadjeva. Površinu tijesta premazati preostalim mlijekom.
Peći pitu 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C. Smanjiti temperaturu na 180°C te nastaviti peći još 25-30 minuta dok ne postane hrskavo; pred kraj eventualno prekriti alu-folijom kako površina ne bi previše potamnila. Ostaviti da se ohladi na kuhinjskoj rešetki. Od vrhnja i preostalog cimeta istući šlag i poslužiti uz pitu.
Savjet: Tko ima meso tikve preostalo nakon izrade lanterne od buče, može oko 350 g upotrijebiti za pitu.