
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Žumanjak Žumanjak | |
225 g g | Maslaca Maslac | |
1 prstohvata prstohvat | Soli Sol | |
75 g g | Smeđega šećera Smeđi šećer | |
75 g g | Šećera u prahu Šećer u prahu | |
250 g g | Brašna Brašno | |
1 žličice žličica | Praška za pecivo Prašak za pecivo | |
40 g g | Lješnjaka Lješnjak | |
500 g g | Buče Buča | |
350 g g | Jabuke Jabuka | |
0,5 kom kom | Limuna
Limun (sok i naribana korica) | |
1 kom kom | Naranče
Naranča (sok i naribana korica) | |
2 žličice žličica | Cimeta Cimet | |
70 g g | Grožđica Grožđice | |
2 - 3 žlice žlica | Mlijeka Mlijeko | |
200 g g | Šlaga Šlag |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPita od buče
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Maslac narezati na kockice, sa žumanjkom, šećerom u prahu, soli, brašnom i praškom za pecivo izraditi u glatko tijesto. Ostaviti tijesto najmanje 2 sata na hladnom mjestu.
Lješnjake nasjeckati. Buču i jabuke oguliti i izvaditi koštice. Naribati, pomiješati sa sokom i naribanom koricom naranče i limuna, žličicom cimeta, smeđim šećerom, grožđicama i lješnjacima.
Tijesto razvaljati na malo brašna i obložiti 2/3 namašćenog kalupa za pite (26 cm). Tijesto više puta probosti i dodati mješavinu buče i jabuka. Od preostalog tijesta izrezivati tikve s motivom Noći vještica (ca. 4 x 4 cm). S donje strane uroniti u mlijeko i površinu pite gusto nadjenuti; treba preostati samo malo međuprostora kako bi se para mogla isparavati iz nadjeva. Površinu tijesta premazati preostalim mlijekom.
Peći pitu 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C. Smanjiti temperaturu na 180°C te nastaviti peći još 25-30 minuta dok ne postane hrskavo; pred kraj eventualno prekriti alu-folijom kako površina ne bi previše potamnila. Ostaviti da se ohladi na kuhinjskoj rešetki. Od vrhnja i preostalog cimeta istući šlag i poslužiti uz pitu.
Savjet: Tko ima meso tikve preostalo nakon izrade lanterne od buče, može oko 350 g upotrijebiti za pitu.