Više za vas!
Pita od buče

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kom kom Žumanjak Žumanjak
225 g g Maslaca Maslac
1 prstohvata prstohvat Soli Sol
75 g g Smeđega šećera Smeđi šećer
75 g g Šećera u prahu Šećer u prahu
250 g g Brašna Brašno
1 žličice žličica Praška za pecivo Prašak za pecivo
40 g g Lješnjaka Lješnjak
500 g g Buče Buča
350 g g Jabuke Jabuka
0,5 kom kom Limuna Limun
(sok i naribana korica)
1 kom kom Naranče Naranča
(sok i naribana korica)
2 žličice žličica Cimeta Cimet
70 g g Grožđica Grožđice
2 - 3 žlice žlica Mlijeka Mlijeko
200 g g Šlaga Šlag

Pita od buče

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:30 sati
(15)

Priprema

Priprema:

Maslac narezati na kockice, sa žumanjkom, šećerom u prahu, soli, brašnom i praškom za pecivo izraditi u glatko tijesto. Ostaviti tijesto najmanje 2 sata na hladnom mjestu.

Lješnjake nasjeckati. Buču i jabuke oguliti i izvaditi koštice. Naribati, pomiješati sa sokom i naribanom koricom naranče i limuna, žličicom cimeta, smeđim šećerom, grožđicama i lješnjacima.

Tijesto razvaljati na malo brašna i obložiti 2/3 namašćenog kalupa za pite (26 cm). Tijesto više puta probosti i dodati mješavinu buče i jabuka. Od preostalog tijesta izrezivati tikve s motivom Noći vještica (ca. 4 x 4 cm). S donje strane uroniti u mlijeko i površinu pite gusto nadjenuti; treba preostati samo malo međuprostora kako bi se para mogla isparavati iz nadjeva. Površinu tijesta premazati preostalim mlijekom.

Peći pitu 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C. Smanjiti temperaturu na 180°C te nastaviti peći još 25-30 minuta dok ne postane hrskavo; pred kraj eventualno prekriti alu-folijom kako površina ne bi previše potamnila. Ostaviti da se ohladi na kuhinjskoj rešetki. Od vrhnja i preostalog cimeta istući šlag i poslužiti uz pitu.

Savjet: Tko ima meso tikve preostalo nakon izrade lanterne od buče, može oko 350 g upotrijebiti za pitu.

Tagovi

Deserti