
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
500 g g | Brašna
Brašno (glatko) | ||
350 ml ml | Vode
Voda (mlaka) | ||
20 g g | Kvasca
Kvasac (svježeg) | ||
10 g g | Soli Sol | ||
1 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
280 g g | Mozzarelle
Mozzarella (mini, prerezane na pola) | ||
160 g g | Pršuta
Pršut (tanko narezanog) | ||
80 g g | Kobasice
Kobasica (suhe, tanko narezane) | ||
200 g g | Cherry rajčice
Cherry rajčica (narezane na ploške) | ||
1 kom kom | Radič
Radič (narezan na trakice) | ||
1 kom kom | Tikvice
Tikvica (narezana na ploške) | ||
1 prstohvata prstohvat | Origana Origano | ||
Bosiljka
Bosiljak (nekoliko listića) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPizza s mini mozzarellom, pršutom, kobasicom, cherry rajčicama, radičem i tikvicama
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema tijesta:
Brašno stavimo u veću zdjelu i dodamo sol. U plastičnoj posudi u mlakoj vodi drvenom kuhačom razmutimo kvasac, dodamo žlicu maslinova ulja i pustimo da odstoji oko 5 minuta na toplom. Spojimo mokre sa suhim sastojcima i zamijesimo glatko meko tijesto. Tijesto pokrijemo krpom i pustimo ga da se diže na toplom, dok se volumen ne udvostruči.
Pizza:
Dignuto tijesto razdvojimo na 4 kuglice, pokrijemo ih krpom i pustimo da se dodatno dižu oko 20 minuta. Kuglicu tijesta stavimo na pobrašnjenu radnu površinu. Tijesto pritišćemo prstima i dlanom od sredine prema rubovima, istovremeno okrećući tijesto u krug, tj. razvaljamo ga u pizzu. Brašnimo po potrebi, odnosno ako nam se tijesto počne lijepiti po prstima. Rubovi pizze neka ostanu deblji, a sredina tijesta neka bude što tanja. Tijesto premažemo maslinovim uljem i obložimo ploškama tikvice, rajčice, kobasicama i polovicama mozzarelle. Lagano sve posolimo i dobro popaprimo. Pizzu stavimo na papir za pečenje na prethodno zagrijani plitki pekač i ispečemo je u pećnici na 250 °C, ako pećnica grije do te temperature. Pizzu pečemo da rubovi na nekim mjestima čak malo i pocrne, između 6 i 10 minuta, ovisno o jačini pećnice. Na ispečenu pizzu dodamo nekoliko šnita pršuta, trakice radiča i posipamo je suhim origanom. Poškropimo s nekoliko kapi maslinova ulja i dodatno popaprimo. Dodamo nekoliko listića bosiljka i ukrasimo sirovim prepolovljenim cherry rajčicama i polovicama mini mozzarelle.