Pizza s mini mozzarellom, pršutom, kobasicom, cherry rajčicama, radičem i tikvicama

Pizza s mini mozzarellom, pršutom, kobasicom, cherry rajčicama, radičem i tikvicama image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 2:15 h

Sastojci

4 osoba
    • 500   g brašna
    • 350   ml vode
    • 20   g kvasca
    • 10   g soli
    • 1   žlica maslinovo ulje
    • 280   g mozzarelle
    • 160   g pršuta
    • 80   g kobasice
    • 200   g cherry rajčice
    • 1   kom radič
    • 1   kom tikvica
    • 1   prstohvat origano
    •   bosiljka

Priprema

    Priprema tijesta: Brašno stavimo u veću zdjelu i dodamo sol. U plastičnoj posudi u mlakoj vodi drvenom kuhačom razmutimo kvasac, dodamo žlicu maslinova ulja i pustimo da odstoji oko 5 minuta na toplom. Spojimo mokre sa suhim sastojcima i zamijesimo glatko meko tijesto. Tijesto pokrijemo krpom i pustimo ga da se diže na toplom, dok se volumen ne udvostruči.

    Pizza: Dignuto tijesto razdvojimo na 4 kuglice, pokrijemo ih krpom i pustimo da se dodatno dižu oko 20 minuta. Kuglicu tijesta stavimo na pobrašnjenu radnu površinu. Tijesto pritišćemo prstima i dlanom od sredine prema rubovima, istovremeno okrećući tijesto u krug, tj. razvaljamo ga u pizzu. Brašnimo po potrebi, odnosno ako nam se tijesto počne lijepiti po prstima. Rubovi pizze neka ostanu deblji, a sredina tijesta neka bude što tanja. Tijesto premažemo maslinovim uljem i obložimo ploškama tikvice, rajčice, kobasicama i polovicama mozzarelle. Lagano sve posolimo i dobro popaprimo. Pizzu stavimo na papir za pečenje na prethodno zagrijani plitki pekač i ispečemo je u pećnici na 250 °C, ako pećnica grije do te temperature. Pizzu pečemo da rubovi na nekim mjestima čak malo i pocrne, između 6 i 10 minuta, ovisno o jačini pećnice. Na ispečenu pizzu dodamo nekoliko šnita pršuta, trakice radiča i posipamo je suhim origanom. Poškropimo s nekoliko kapi maslinova ulja i dodatno popaprimo. Dodamo nekoliko listića bosiljka i ukrasimo sirovim prepolovljenim cherry rajčicama i polovicama mini mozzarelle.