Više za vas!
Pizza s mini mozzarellom, pršutom, kobasicom, cherry rajčicama, radičem i tikvicama

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

500 g g Brašna Brašno
(glatko)
350 ml ml Vode Voda
(mlaka)
20 g g Kvasca Kvasac
(svježeg)
10 g g Soli Sol
1 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
280 g g Mozzarelle Mozzarella
(mini, prerezane na pola)
160 g g Pršuta Pršut
(tanko narezanog)
80 g g Kobasice Kobasica
(suhe, tanko narezane)
200 g g Cherry rajčice Cherry rajčica
(narezane na ploške)
1 kom kom Radič Radič
(narezan na trakice)
1 kom kom Tikvice Tikvica
(narezana na ploške)
1 prstohvata prstohvat Origana Origano
Bosiljka Bosiljak
(nekoliko listića)

Pizza s mini mozzarellom, pršutom, kobasicom, cherry rajčicama, radičem i tikvicama

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

2:15 sati
(32)

Priprema

Priprema tijesta:
Brašno stavimo u veću zdjelu i dodamo sol. U plastičnoj posudi u mlakoj vodi drvenom kuhačom razmutimo kvasac, dodamo žlicu maslinova ulja i pustimo da odstoji oko 5 minuta na toplom. Spojimo mokre sa suhim sastojcima i zamijesimo glatko meko tijesto. Tijesto pokrijemo krpom i pustimo ga da se diže na toplom, dok se volumen ne udvostruči.

Pizza:
Dignuto tijesto razdvojimo na 4 kuglice, pokrijemo ih krpom i pustimo da se dodatno dižu oko 20 minuta. Kuglicu tijesta stavimo na pobrašnjenu radnu površinu. Tijesto pritišćemo prstima i dlanom od sredine prema rubovima, istovremeno okrećući tijesto u krug, tj. razvaljamo ga u pizzu. Brašnimo po potrebi, odnosno ako nam se tijesto počne lijepiti po prstima. Rubovi pizze neka ostanu deblji, a sredina tijesta neka bude što tanja. Tijesto premažemo maslinovim uljem i obložimo ploškama tikvice, rajčice, kobasicama i polovicama mozzarelle. Lagano sve posolimo i dobro popaprimo. Pizzu stavimo na papir za pečenje na prethodno zagrijani plitki pekač i ispečemo je u pećnici na 250 °C, ako pećnica grije do te temperature. Pizzu pečemo da rubovi na nekim mjestima čak malo i pocrne, između 6 i 10 minuta, ovisno o jačini pećnice. Na ispečenu pizzu dodamo nekoliko šnita pršuta, trakice radiča i posipamo je suhim origanom. Poškropimo s nekoliko kapi maslinova ulja i dodatno popaprimo. Dodamo nekoliko listića bosiljka i ukrasimo sirovim prepolovljenim cherry rajčicama i polovicama mini mozzarelle.