Priprema:
Pizza sa 4 vrste sira
Sastojci
-
- 1 kom češnjak
- 1 kom papir za pečenje
- 1 prstohvat šećer
- 300 g brašna
- 1 žlica sol
- 5 žlice maslinova ulja
- 21 g kvasca
- 1 kom luk
- 1 kom češnjak
- 5 g papra
- 250 g pasirane rajčice
- 1 žlica origano
- 80 g parmezana
- 300 g mozzarelle
- 100 g kozja sira
- 100 g emmentalera
Priprema
U velikoj zdjeli pomiješati brašno, 0,25 žličice soli i 4 žlice ulja. Razmrviti kvasac, rastopiti u 150 ml mlake vode, dodati u brašno i umijesiti glatko tijesto. Pokriveno tijesto ostaviti dizati na toplome oko sat vremena, dok tijesto ne udvostruči svoj volumen.
Oguliti i nasjeckati luk i češnjak. Pirjati na ostatku maslinovog ulja dok luk ne postane staklast. Dodati rajčicu, začiniti origanom, solju, paprom i šećerom te kuhati 5-7 minuta uz povremeno miješanje. Ukloniti koru s parmezana i naribati ga. Mozzarellu ocijediti i narezati na ploške. Masline ocijediti i narezati na polovice.
Tijesto još jednom premijesiti, podijeliti na četiri dijela i na malo brašna razviti u okrugle ili ovalne pizze. Položiti na lim obložen papirom za pečenje. Tanko premazati umakom od rajčice i na to staviti parmezan, mozzarellu i emmentaler. Pomoću 2 čajne žličice u praznine između sira staviti svježi kozji sir i po vrhu rasporediti masline. Pizze peći jednu za drugom u prethodno zagrijanoj pećnici na 225 °C, svaku oko 15 minuta, dok ne postanu hrskave.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Merlot, kvalitetno crno vino 2016