
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Češnjaka Češnjak | ||
1 kom kom | Papira za pečenje Papir za pečenje | ||
1 prstohvata prstohvat | Šećera Šećer | ||
300 g g | Brašna Brašno | ||
1 žlice žlica | Soli Sol | ||
5 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
21 g g | Kvasca Kvasac | ||
1 kom kom | Luka Luk | ||
1 kom kom | Češnjaka Češnjak | ||
5 g g | Papra Papar | ||
250 g g | Pasirane rajčice Pasirana rajčica | ||
1 žlice žlica | Origana Origano | ||
80 g g | Parmezana Parmezan | ||
300 g g | Mozzarelle Mozzarella | ||
100 g g | Kozja sira Kozji sir | ||
100 g g | Emmentalera Emmentaler |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPizza sa 4 vrste sira
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješati brašno, 0,25 žličice soli i 4 žlice ulja. Razmrviti kvasac, rastopiti u 150 ml mlake vode, dodati u brašno i umijesiti glatko tijesto. Pokriveno tijesto ostaviti dizati na toplome oko sat vremena, dok tijesto ne udvostruči svoj volumen.
Oguliti i nasjeckati luk i češnjak. Pirjati na ostatku maslinovog ulja dok luk ne postane staklast. Dodati rajčicu, začiniti origanom, solju, paprom i šećerom te kuhati 5-7 minuta uz povremeno miješanje. Ukloniti koru s parmezana i naribati ga. Mozzarellu ocijediti i narezati na ploške. Masline ocijediti i narezati na polovice.
Tijesto još jednom premijesiti, podijeliti na četiri dijela i na malo brašna razviti u okrugle ili ovalne pizze. Položiti na lim obložen papirom za pečenje. Tanko premazati umakom od rajčice i na to staviti parmezan, mozzarellu i emmentaler. Pomoću 2 čajne žličice u praznine između sira staviti svježi kozji sir i po vrhu rasporediti masline. Pizze peći jednu za drugom u prethodno zagrijanoj pećnici na 225 °C, svaku oko 15 minuta, dok ne postanu hrskave.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Merlot, kvalitetno crno vino 2016