Više za vas!
Pizza sa 4 vrste sira

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kom kom Češnjaka Češnjak
1 kom kom Papira za pečenje Papir za pečenje
1 prstohvata prstohvat Šećera Šećer
300 g g Brašna Brašno
1 žlice žlica Soli Sol
5 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
21 g g Kvasca Kvasac
1 kom kom Luka Luk
1 kom kom Češnjaka Češnjak
5 g g Papra Papar
250 g g Pasirane rajčice Pasirana rajčica
1 žlice žlica Origana Origano
80 g g Parmezana Parmezan
300 g g Mozzarelle Mozzarella
100 g g Kozja sira Kozji sir
100 g g Emmentalera Emmentaler

Pizza sa 4 vrste sira

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:10 sati
(9)

Priprema

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješati brašno, 0,25 žličice soli i 4 žlice ulja. Razmrviti kvasac, rastopiti u 150 ml mlake vode, dodati u brašno i umijesiti glatko tijesto. Pokriveno tijesto ostaviti dizati na toplome oko sat vremena, dok tijesto ne udvostruči svoj volumen.

Oguliti i nasjeckati luk i češnjak. Pirjati na ostatku maslinovog ulja dok luk ne postane staklast. Dodati rajčicu, začiniti origanom, solju, paprom i šećerom te kuhati 5-7 minuta uz povremeno miješanje. Ukloniti koru s parmezana i naribati ga. Mozzarellu ocijediti i narezati na ploške. Masline ocijediti i narezati na polovice.

Tijesto još jednom premijesiti, podijeliti na četiri dijela i na malo brašna razviti u okrugle ili ovalne pizze. Položiti na lim obložen papirom za pečenje. Tanko premazati umakom od rajčice i na to staviti parmezan, mozzarellu i emmentaler. Pomoću 2 čajne žličice u praznine između sira staviti svježi kozji sir i po vrhu rasporediti masline. Pizze peći jednu za drugom u prethodno zagrijanoj pećnici na 225 °C, svaku oko 15 minuta, dok ne postanu hrskave.

Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Merlot, kvalitetno crno vino 2016