Pjena od naranče u čokoladnom ogrtaču

Pjena od naranče u čokoladnom ogrtaču image
Težina pripreme Teško
Priprema 0 min
Kuhanje 50 min

Sastojci

20 porcije
    • 1   - 2   kom naranče
    • 30   g šećera
    • 2   lista želatine
    • 50   g crème fraîche
    • 50   g šlaga
    •   arancina po želji
    •   matičnjaka nekoliko stabljika
    • 200   g gorke čokolade

Priprema

    Priprema:

    Glazuru sitno nasjeckati i 2/3 otopiti na vrućoj pari. Izvaditi, u smjesi otopiti preostalu glazuru. Puniti u 12-14 silikonskih kalupa za praline (Ø 3 cm, ili udubljenja silikonskog kalupa za mini muffine) i ostaviti da se hladi 5 minuta. Potom istresti na kuhinjsku rešetku iznad lista papira za pečenje i ostaviti da se cijedi 15 minuta, tako da nastanu šupljine. Okrenuti, prekomjernu čokoladu pokupiti. Ostaviti da se stvrdne u hladnjaku, potom izvaditi iz kalupa. Postupak još jednom ponoviti sa skupljenom glazurom, tako da se ukupno dobije oko 20 šupljih čokoladnih pralina.

    Za pjenu želatinu staviti da se namače u hladnoj vodi. Sitno naribati koricu 1 naranče. Plod istisnuti i odmjeriti 100 ml soka. Lagano zgrijati s narančinom koricom i šećerom. Želatinu istisnuti, otopiti u gornjoj smjesi i dodati crème fraîche. Ostaviti da stoji na hladnom sve dok se smjesa ne počne stvrdnjavati. Istući čvrsto tučeno vrhnje, dodati u smjesu i ostaviti pjenu u hladnjaku oko 3-4 sata sve dok se ne stvrdne.

    Pjenu prije posluživanja staviti u vrećicu za ukrašavanje kolača s nastavkom s okruglim otvorom i puniti šuplje praline. Ukrasiti kockicama arancina i listićima matičnjaka.

Oznake