
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 - 2 kom kom | Naranče Naranča | ||
30 g g | Šećera Šećer | ||
2 lista list | Želatine Želatina | ||
50 g g | Crème fraîche Crème fraîche | ||
50 g g | Šlaga Šlag | ||
Arancina
Arancin (po želji) | |||
Matičnjaka
Matičnjak (nekoliko stabljika) | |||
200 g g | Gorke čokolade Gorka čokolada |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPjena od naranče u čokoladnom ogrtaču
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Glazuru sitno nasjeckati i 2/3 otopiti na vrućoj pari. Izvaditi, u smjesi otopiti preostalu glazuru. Puniti u 12-14 silikonskih kalupa za praline (Ø 3 cm, ili udubljenja silikonskog kalupa za mini muffine) i ostaviti da se hladi 5 minuta. Potom istresti na kuhinjsku rešetku iznad lista papira za pečenje i ostaviti da se cijedi 15 minuta, tako da nastanu šupljine. Okrenuti, prekomjernu čokoladu pokupiti. Ostaviti da se stvrdne u hladnjaku, potom izvaditi iz kalupa. Postupak još jednom ponoviti sa skupljenom glazurom, tako da se ukupno dobije oko 20 šupljih čokoladnih pralina.
Za pjenu želatinu staviti da se namače u hladnoj vodi. Sitno naribati koricu 1 naranče. Plod istisnuti i odmjeriti 100 ml soka. Lagano zgrijati s narančinom koricom i šećerom. Želatinu istisnuti, otopiti u gornjoj smjesi i dodati crème fraîche. Ostaviti da stoji na hladnom sve dok se smjesa ne počne stvrdnjavati. Istući čvrsto tučeno vrhnje, dodati u smjesu i ostaviti pjenu u hladnjaku oko 3-4 sata sve dok se ne stvrdne.
Pjenu prije posluživanja staviti u vrećicu za ukrašavanje kolača s nastavkom s okruglim otvorom i puniti šuplje praline. Ukrasiti kockicama arancina i listićima matičnjaka.