Pohani file pangasiusa, salata od bijelog graha, komorača i rikule

Pohani file pangasiusa, salata od bijelog graha, komorača i rikule
Težina pripremeLagano
Priprema45 min

Priprema

  1. Ribu narežemo na 4 komada, posolimo, popaprimo i posipamo s malo crvene slatke paprike. Razmutimo jaja u zdjelici, na tanjur sipamo glatko brašno, a na drugi krušne mrvice. Ribu provučemo kroz brašno, jaja i mrvice.

  2. Grah procijedimo i isperemo, stavimo ga u zdjelu. Dodamo na listiće narezani komorač, ljubičasti luk i prepolovljene cherry rajčice. Rukolu operemo i dodamo grahu i povrću. Posolimo, popaprimo, iscijedimo sok polovice limuna, poškropimo octom i ulijemo malo maslinovog ulja. Promiješamo.

  3. U dubokom ulju ispohamo ribu da poprimi zlatno-žutu boju. Nakon pohanja, ocijedimo ju na papirnatom ubrusu od viška masnoće.

  4. Pohanu ribu serviramo uz salatu od graha, komorača i rukole. Na ribu dodamo ploškicu limuna.