
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
450 g g | Mljevenoga mesa
Mljeveno meso (miješano light) | |
150 g g | Tikvice Tikvica | |
2 kom kom | Kruha
Kruh (šnite) | |
1 kom kom | Jaja Jaje | |
50 g g | Krušnih mrvica Krušne mrvice | |
200 g g | Krumpira Krumpir | |
1 kom kom | Ljubičasti luk Ljubičasti luk | |
25 g g | Peršina
Peršin (lista) | |
Rukole
Rukola (po želji) | ||
Soli
Sol (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) | ||
Jabučna octa
Jabučni ocat (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPolpete s tikvicama i krumpir salatom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Krumpire ogulite i stavite ih kuhati u duboki lonac. Krumpiri bi trebali u potpunosti biti potopljeni u vodi.
Šnite bijelog kruha prstima istrgajte na manje komade. Peršin sitno nasjeckajte, a tikvice operite i naribajte zajedno s korom, ribežom za sir.
U dubokoj posudi pomiješajte mljeveno meso, naribane tikvice, sjeckani peršin, kruh, cijelo jaje, sol i papar.
Rukama oblikujte polpete željene veličine i debljine. Najbolje će se pripremiti ako su veličine pljeskavica.
Polpete uvaljajte sa svih strana u krušne mrvice i zapecite ih u dubokoj tavi na malo ulja s obje strane. Polpete bi trebale biti zlatno smeđe boje, hrskave izvana i sočne iznutra.
Poslužite ih uz salatu od kuhanog krumpira i ljubičastog luka i salatu od rukola.