Popečci od krumpira s kompotom od svježih jagoda

Popečci od krumpira s kompotom od svježih jagoda image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 15 min

Sastojci

4 porcije
    • 30   - 40   g šećera
    • 1   pakovanje vanilin šećer
    • 4   žlice suncokretova ulja
    • 500   g jagode
    • 8   kom krumpira
    • 200   g jogurta
    •   limunovog soka od pola limuna

Priprema

    Priprema:

    Zgrijati ulje u 2 neprijanjajuće tave i prema uputama na pakiranju pripremiti popečke od krumpira. Na kraju lagano posipati vanilin šećerom i ostaviti kratko da se karamelizira.

    U međuvremenu očistiti jagode. Od 150 g izraditi pire, ostatak narezati na sitne kockice. Pire od jagoda začiniti sa šećerom, limunovim sokom i ribanom koricom. Umiješati kockice jagode.

    Po 2 popečka od krumpira prirediti s kompotom i jogurtom.

Oznake