Više za vas!
Popečci od kvinoje i mrkve sa začinjenim svježim sirom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

450 ml ml Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
150 g g Kvinoje Kvinoja
1 žličice žličica Mješavine začine Mješavina začina
200 g g Mrkve Mrkva
1 kom kom Ljubičasti luk Ljubičasti luk
1 režnja režanj Češnjaka Češnjak
5 žlice žlica Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
4 - 5 lista list Mente Menta
Peršina Peršin
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
300 g g Milerama Mileram
1 kom kom Jaja Jaje
Papra Papar
(po želji)
2 žličice žličica Krušnih mrvica Krušne mrvice
2 žličice žličica Tahini paste Tahini pasta
Cimeta Cimet
(prstohvat)

Popečci od kvinoje i mrkve sa začinjenim svježim sirom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(7)

Priprema

Priprema:

Kvinoju operite i ocijedite. Zakuhajte povrtni temeljac, dodajte kvinoju i začin Ras-el-Hanout. Kuhajte na srednjoj vatri 15-ak minuta. Maknite s vatre, ocijedite i pustite da se ohladi. Mrkvu očistite i sitno naribajte. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Mrkvu, luk i češnjak 3-4 minute popržite na vrućem ulju pa pustite da se ohladi. Začine operite, osušite i nasjeckajte.

Svježi sir pomiješajte s 1-2 jušne žlice naribane mrkve i ostavite da se ohladi.

Pomiješajte kvinoju, preostalu naribanu mrkvu, tahini pastu i jaje, dodajte krušne mrvice. Začinite solju, paprom, cimetom i Ras-el-Hanoutom pa oblikujte 8 popečaka. Pecite na vrelom ulju 5 minuta sa svake strane.

Poslužite s preostalim začinjenim svježim sirom i miješanom salatom.

Preporuka za vino uz jelo:Popečci od kvinoje i mrkve sa začinjenim svježim sirom