
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
450 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | ||
150 g g | Kvinoje Kvinoja | ||
1 žličice žličica | Mješavine začine Mješavina začina | ||
200 g g | Mrkve Mrkva | ||
1 kom kom | Ljubičasti luk Ljubičasti luk | ||
1 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
5 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | ||
4 - 5 lista list | Mente Menta | ||
Peršina
Peršin (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
300 g g | Milerama Mileram | ||
1 kom kom | Jaja Jaje | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
2 žličice žličica | Krušnih mrvica Krušne mrvice | ||
2 žličice žličica | Tahini paste Tahini pasta | ||
Cimeta
Cimet (prstohvat) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPopečci od kvinoje i mrkve sa začinjenim svježim sirom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Kvinoju operite i ocijedite. Zakuhajte povrtni temeljac, dodajte kvinoju i začin Ras-el-Hanout. Kuhajte na srednjoj vatri 15-ak minuta. Maknite s vatre, ocijedite i pustite da se ohladi. Mrkvu očistite i sitno naribajte. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Mrkvu, luk i češnjak 3-4 minute popržite na vrućem ulju pa pustite da se ohladi. Začine operite, osušite i nasjeckajte.
Svježi sir pomiješajte s 1-2 jušne žlice naribane mrkve i ostavite da se ohladi.
Pomiješajte kvinoju, preostalu naribanu mrkvu, tahini pastu i jaje, dodajte krušne mrvice. Začinite solju, paprom, cimetom i Ras-el-Hanoutom pa oblikujte 8 popečaka. Pecite na vrelom ulju 5 minuta sa svake strane.
Poslužite s preostalim začinjenim svježim sirom i miješanom salatom.
Preporuka za vino uz jelo:Popečci od kvinoje i mrkve sa začinjenim svježim sirom