Priprema:
Popečci od kvinoje i mrkve sa začinjenim svježim sirom
Sastojci
-
- 450 ml povrtnoga temeljaca
- 150 g kvinoje
- 1 žličica mješavina začina
- 200 g mrkve
- 1 kom ljubičasti luk
- 1 režanj češnjak
- 5 žlice suncokretova ulja
- 4 - 5 lista mente
- peršina po želji
- soli po želji
- 300 g milerama
- 1 kom jaje
- papra po želji
- 2 žličice krušnih mrvica
- 2 žličice tahini paste
- cimeta prstohvat
Priprema
Kvinoju operite i ocijedite. Zakuhajte povrtni temeljac, dodajte kvinoju i začin Ras-el-Hanout. Kuhajte na srednjoj vatri 15-ak minuta. Maknite s vatre, ocijedite i pustite da se ohladi. Mrkvu očistite i sitno naribajte. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Mrkvu, luk i češnjak 3-4 minute popržite na vrućem ulju pa pustite da se ohladi. Začine operite, osušite i nasjeckajte.
Svježi sir pomiješajte s 1-2 jušne žlice naribane mrkve i ostavite da se ohladi.
Pomiješajte kvinoju, preostalu naribanu mrkvu, tahini pastu i jaje, dodajte krušne mrvice. Začinite solju, paprom, cimetom i Ras-el-Hanoutom pa oblikujte 8 popečaka. Pecite na vrelom ulju 5 minuta sa svake strane.
Poslužite s preostalim začinjenim svježim sirom i miješanom salatom.
Preporuka za vino uz jelo:Popečci od kvinoje i mrkve sa začinjenim svježim sirom