Popečci od kvinoje i mrkve sa začinjenim svježim sirom

Popečci od kvinoje i mrkve sa začinjenim svježim sirom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

4 osoba
    • 450   ml povrtnoga temeljaca
    • 150   g kvinoje
    • 1   žličica mješavina začina
    • 200   g mrkve
    • 1   kom ljubičasti luk
    • 1   režanj češnjak
    • 5   žlice suncokretova ulja
    • 4   - 5   lista mente
    •   peršina po želji
    •   soli po želji
    • 300   g milerama
    • 1   kom jaje
    •   papra po želji
    • 2   žličice krušnih mrvica
    • 2   žličice tahini paste
    •   cimeta prstohvat

Priprema

    Priprema:

    Kvinoju operite i ocijedite. Zakuhajte povrtni temeljac, dodajte kvinoju i začin Ras-el-Hanout. Kuhajte na srednjoj vatri 15-ak minuta. Maknite s vatre, ocijedite i pustite da se ohladi. Mrkvu očistite i sitno naribajte. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Mrkvu, luk i češnjak 3-4 minute popržite na vrućem ulju pa pustite da se ohladi. Začine operite, osušite i nasjeckajte.

    Svježi sir pomiješajte s 1-2 jušne žlice naribane mrkve i ostavite da se ohladi.

    Pomiješajte kvinoju, preostalu naribanu mrkvu, tahini pastu i jaje, dodajte krušne mrvice. Začinite solju, paprom, cimetom i Ras-el-Hanoutom pa oblikujte 8 popečaka. Pecite na vrelom ulju 5 minuta sa svake strane.

    Poslužite s preostalim začinjenim svježim sirom i miješanom salatom.

    Preporuka za vino uz jelo:Popečci od kvinoje i mrkve sa začinjenim svježim sirom