
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
Graha Grah | |||
Luka Luk | |||
Mrkve Mrkva | |||
Češnjaka Češnjak | |||
Celera Celer | |||
Peršina Peršin | |||
Lovorova lista Lovorov list | |||
Rajčice Rajčica | |||
Mljevene paprike Mljevena paprika |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPosni grah
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Grah preko noći namočiti u vodi. Vodu promijeniti barem jednom tokom močenja. Namočeni grah prokuhati (može i 2 puta po 5 minuta), procijediti i vodu baciti.
Nasjeckani luk popržiti na ulju, dodati na kockice narezano povrće. Propirjati nekoliko minuta i dodati prokuhani grah, sjeckanu rajčicu i lovorov list. Začiniti solju, paprom, slatkom i ljutom paprikom u prahu (po želji), zaliti vodom ili temeljcem i kuhati da grah omekša i zgusne. Po potrebi dodavati tekućinu. U gotovi grah umiješati nasjeckani peršin list.