Više za vas!
Posni grah | pripremio David Skoko

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

Graha Grah
Luka Luk
Mrkve Mrkva
Češnjaka Češnjak
Celera Celer
Peršina Peršin
Lovorova lista Lovorov list
Rajčice Rajčica
Mljevene paprike Mljevena paprika

Posni grah | pripremio David Skoko

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:30 sati
(6)

Priprema

Priprema:

Grah preko noći namočiti u vodi. Vodu promijeniti barem jednom tokom močenja. Namočeni grah prokuhati (može i 2 puta po 5 minuta), procijediti i vodu baciti.

Nasjeckani luk popržiti na ulju, dodati na kockice narezano povrće. Propirjati nekoliko minuta i dodati prokuhani grah, sjeckanu rajčicu i lovorov list. Začiniti solju, paprom, slatkom i ljutom paprikom u prahu (po želji), zaliti vodom ili temeljcem i kuhati da grah omekša i zgusne. Po potrebi dodavati tekućinu. U gotovi grah umiješati nasjeckani peršin list.