Više za vas!
Povrtna salata s preljevom od kikirikija

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

250 g g Mrkve Mrkva
200 g g Tikvice Tikvica
200 g g Patlidžana Patlidžan
8 žlice žlica Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
50 g g Kikirikija Kikiriki
1 lonca lonac Peršina Peršin
0,5 žličice žličica Cimeta Cimet
0,5 žličice žličica Korijandera Korijander
75 ml ml Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
3 žlice žlica Limunovog soka Limunov sok
1 žlice žlica Cvjetnoga meda Cvjetni med

Povrtna salata s preljevom od kikirikija

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

40 min
(6)

Priprema

Mrkvu oguliti. Tikvice i patlidžan oprati, tikvice prerezati na pola po dužini, patlidžan rasjeći na četiri dijela. Sve narezati na ploške debljine oko 1 cm. Postupno po porcijama pržiti u vrućem ulju oko 5 minuta uz okretanje, začiniti solju i paprom i ostaviti da se ohladi.

Otrgnuti listiće peršina i sitno nasjeckati. Krupno nasjeckati 30 g kikirikija. Oboje pomiješati s korijanderom, cimetom, limunovim sokom, jušnim temeljcem i medom te po potrebi začiniti.

Povrće pomiješati s ovim preljevom i ostaviti kratko da se sastojci prožmu. Prije posluživanja posuti ostatkom kikirikija.