Mrkvu oguliti. Tikvice i patlidžan oprati, tikvice prerezati na pola po dužini, patlidžan rasjeći na četiri dijela. Sve narezati na ploške debljine oko 1 cm. Postupno po porcijama pržiti u vrućem ulju oko 5 minuta uz okretanje, začiniti solju i paprom i ostaviti da se ohladi.
Povrtna salata s preljevom od kikirikija
Sastojci
6
porcije
-
- 250 g mrkve
- 200 g tikvice
- 200 g patlidžana
- 8 žlice suncokretova ulja
- papra po želji
- soli po želji
- 50 g kikirikija
- 1 lonac peršin
- 0,5 žličice cimeta
- 0,5 žličice korijandera
- 75 ml povrtnoga temeljaca
- 3 žlice limunovog soka
- 1 žlica cvjetni med
Priprema
Otrgnuti listiće peršina i sitno nasjeckati. Krupno nasjeckati 30 g kikirikija. Oboje pomiješati s korijanderom, cimetom, limunovim sokom, jušnim temeljcem i medom te po potrebi začiniti.
Povrće pomiješati s ovim preljevom i ostaviti kratko da se sastojci prožmu. Prije posluživanja posuti ostatkom kikirikija.