
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
250 g g | Mrkve Mrkva | ||
200 g g | Tikvice Tikvica | ||
200 g g | Patlidžana Patlidžan | ||
8 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
50 g g | Kikirikija Kikiriki | ||
1 lonca lonac | Peršina Peršin | ||
0,5 žličice žličica | Cimeta Cimet | ||
0,5 žličice žličica | Korijandera Korijander | ||
75 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | ||
3 žlice žlica | Limunovog soka Limunov sok | ||
1 žlice žlica | Cvjetnoga meda Cvjetni med |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPovrtna salata s preljevom od kikirikija
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Mrkvu oguliti. Tikvice i patlidžan oprati, tikvice prerezati na pola po dužini, patlidžan rasjeći na četiri dijela. Sve narezati na ploške debljine oko 1 cm. Postupno po porcijama pržiti u vrućem ulju oko 5 minuta uz okretanje, začiniti solju i paprom i ostaviti da se ohladi.
Otrgnuti listiće peršina i sitno nasjeckati. Krupno nasjeckati 30 g kikirikija. Oboje pomiješati s korijanderom, cimetom, limunovim sokom, jušnim temeljcem i medom te po potrebi začiniti.
Povrće pomiješati s ovim preljevom i ostaviti kratko da se sastojci prožmu. Prije posluživanja posuti ostatkom kikirikija.