Povrtna salata s preljevom od kikirikija

Povrtna salata s preljevom od kikirikija image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 40 min

Sastojci

6 porcije
    • 250   g mrkve
    • 200   g tikvice
    • 200   g patlidžana
    • 8   žlice suncokretova ulja
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    • 50   g kikirikija
    • 1   lonac peršin
    • 0,5   žličice cimeta
    • 0,5   žličice korijandera
    • 75   ml povrtnoga temeljaca
    • 3   žlice limunovog soka
    • 1   žlica cvjetni med

Priprema

    Mrkvu oguliti. Tikvice i patlidžan oprati, tikvice prerezati na pola po dužini, patlidžan rasjeći na četiri dijela. Sve narezati na ploške debljine oko 1 cm. Postupno po porcijama pržiti u vrućem ulju oko 5 minuta uz okretanje, začiniti solju i paprom i ostaviti da se ohladi.

    Otrgnuti listiće peršina i sitno nasjeckati. Krupno nasjeckati 30 g kikirikija. Oboje pomiješati s korijanderom, cimetom, limunovim sokom, jušnim temeljcem i medom te po potrebi začiniti.

    Povrće pomiješati s ovim preljevom i ostaviti kratko da se sastojci prožmu. Prije posluživanja posuti ostatkom kikirikija.

Oznake