Više za vas!
Pržena piletina

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kom kom Pileta Pile
(cca. 1.3 kg)
2 češnja češanj Češnjaka Češnjak
6 žlice žlica Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
Soli Sol
(po želji)
Tabasca Tabasco
(nekoliko kapi)
2 žličice žličica Mljevene paprike Mljevena paprika
150 g g Brašna Brašno
2 L L Kruške Kruška

Pržena piletina

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:15 sati
(1)

Priprema

Priprema:

Pile oprati, tapkanjem obrisati i narezati na 6-8 komada. Češnjak oguliti i protisnuti. Pomiješati sa suncokretovim uljem, soli i umakom Tabasco. Uvaljati komade piletine u marinadu i ostaviti poklopljeno oko 2 sata na hladnom.

Brašno pomiješati s paprikom u prahu i 1-2 žličice soli; staviti u dubok tanjur. Komade piletine ocijediti i uvaljati u brašno; panadu lagano utisnuti. Staviti na hladno.

Ulje za prženje grijati u fritezi ili velikom loncu, sve dok se uz drvenu kuhaču uronjenu u ulje ne počnu dizati mjehurići. Komade piletine postepeno pržiti u ulju ovisno o veličini 12-20 minuta dok ne postanu hrskavi. Ostaviti da se ocijedi na kuhinjskom papiru.

Savjet: K tome ide Cezarova salata.

Preporuka za vino uz jelo:Pržena piletina