
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Pileta
Pile (cca. 1.3 kg) | ||
2 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | ||
6 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Tabasca
Tabasco (nekoliko kapi) | |||
2 žličice žličica | Mljevene paprike Mljevena paprika | ||
150 g g | Brašna Brašno | ||
2 L L | Kruške Kruška |
Pržena piletina
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Pile oprati, tapkanjem obrisati i narezati na 6-8 komada. Češnjak oguliti i protisnuti. Pomiješati sa suncokretovim uljem, soli i umakom Tabasco. Uvaljati komade piletine u marinadu i ostaviti poklopljeno oko 2 sata na hladnom.
Brašno pomiješati s paprikom u prahu i 1-2 žličice soli; staviti u dubok tanjur. Komade piletine ocijediti i uvaljati u brašno; panadu lagano utisnuti. Staviti na hladno.
Ulje za prženje grijati u fritezi ili velikom loncu, sve dok se uz drvenu kuhaču uronjenu u ulje ne počnu dizati mjehurići. Komade piletine postepeno pržiti u ulju ovisno o veličini 12-20 minuta dok ne postanu hrskavi. Ostaviti da se ocijedi na kuhinjskom papiru.
Savjet: K tome ide Cezarova salata.
Preporuka za vino uz jelo:Pržena piletina