
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Pileta
Pile (cca. 1.3 kg) | ||
2 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | ||
6 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Tabasca
Tabasco (nekoliko kapi) | |||
2 žličice žličica | Mljevene paprike Mljevena paprika | ||
150 g g | Brašna Brašno | ||
2 L L | Kruške Kruška |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPržena piletina
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Pile oprati, tapkanjem obrisati i narezati na 6-8 komada. Češnjak oguliti i protisnuti. Pomiješati sa suncokretovim uljem, soli i umakom Tabasco. Uvaljati komade piletine u marinadu i ostaviti poklopljeno oko 2 sata na hladnom.
Brašno pomiješati s paprikom u prahu i 1-2 žličice soli; staviti u dubok tanjur. Komade piletine ocijediti i uvaljati u brašno; panadu lagano utisnuti. Staviti na hladno.
Ulje za prženje grijati u fritezi ili velikom loncu, sve dok se uz drvenu kuhaču uronjenu u ulje ne počnu dizati mjehurići. Komade piletine postepeno pržiti u ulju ovisno o veličini 12-20 minuta dok ne postanu hrskavi. Ostaviti da se ocijedi na kuhinjskom papiru.
Savjet: K tome ide Cezarova salata.
Preporuka za vino uz jelo:Pržena piletina