Priprema:
Pržena piletina
Sastojci
4
porcije
-
- 1 kom pile cca. 1.3 kg
- 2 češnja češnjaka
- 6 žlice suncokretova ulja
- soli po želji
- tabasca nekoliko kapi
- 2 žličice mljevene paprike
- 150 g brašna
- 2 l kruške
Priprema
Pile oprati, tapkanjem obrisati i narezati na 6-8 komada. Češnjak oguliti i protisnuti. Pomiješati sa suncokretovim uljem, soli i umakom Tabasco. Uvaljati komade piletine u marinadu i ostaviti poklopljeno oko 2 sata na hladnom.
Brašno pomiješati s paprikom u prahu i 1-2 žličice soli; staviti u dubok tanjur. Komade piletine ocijediti i uvaljati u brašno; panadu lagano utisnuti. Staviti na hladno.
Ulje za prženje grijati u fritezi ili velikom loncu, sve dok se uz drvenu kuhaču uronjenu u ulje ne počnu dizati mjehurići. Komade piletine postepeno pržiti u ulju ovisno o veličini 12-20 minuta dok ne postanu hrskavi. Ostaviti da se ocijedi na kuhinjskom papiru.
Savjet: K tome ide Cezarova salata.
Preporuka za vino uz jelo:Pržena piletina