Pržena riža s hrskavim špekom, jajetom, čilijem i svježim

Pržena riža s hrskavim špekom, jajetom, čilijem i svježim
Težina pripremeLagano
Kuhanje30 min

Priprema

  1. Stavimo kuhati vodu za rižu. Čim zakuha, ubacimo vrećice s rižom i kuhamo ih po uputama na ambalaži, tj. oko 15 minuta.

  2. Kupus narežemo na krupnije trakice. Mrkvu prepolovimo po dužini i narežemo na kolutiće. Ljubičasti luk narežemo na trakice. Češnjak nasjeckamo. Mladi luk narežemo na kolutiće. Čili narežemo na kolutiće. Đumbir ogulimo i narežemo na štapiće. Hamburger špek narežemo na kockice i presotiramo ga u tavi da pohrskavi.

  3. Rižu, kada je kuhana, ocijedimo i izvadimo iz vrećice u kojem se kuhala.

  4. Jaja razbijemo u zdjelicu, lagano ih posolimo, razmutimo i na tavi na ulju ispečemo „palačinku“. Na vrućoj tavi na ulju popržimo đumbir, čili, češnjak, luk i mrkvu. Provrtimo po tavi i vratimo hamburger špek. Dodamo rižu, promiješamo i začinimo kurkumom, posolimo i popaprimo. Dodamo kupus, promiješamo i dodamo par kapi soy sauce-a. Ugasimo vatru i dodamo narezana jaja i mladi luk, poškropimo limetom i dodamo grubo nasjeckani svježi korijander.