Više za vas!
Pržena riža s tunom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

125 g g Slanutka Slanutak
200 g g Riže Riža
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
2 pakovanja pakovanje Tune u ulju Tuna u ulju
200 g g Celera Celer
20 g g Đumbira Đumbir
1 glavice glavica Luka Luk
0,5 svežnja svežanj Vlasca Vlasac
4 - 5 žlice žlica Soja umaka Soja umak

Pržena riža s tunom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(2)

Priprema

Priprema: Korak 1:U 400 ml slane vrele vode dodajte rižu i kuhajte prema uputama na pakiranju, zatim ju ostavite da se ohladi. Ocijedite ulje tune i stavite ga u posudu sa strane. Zatim ogulite celer i sitno ga narežite.Korak 2:Ogulite đumbir i dobro ga usitnite. Ogulite luk i narežite ga na sitne kockice.Korak 3:Ulje od tune koje ste stavili sa strane ugrijte u velikoj tavi i u njoj dobro prepržite rižu. Dodajte celer, đumbir i luk te sve zajedno pržite oko 8 min na srednjoj vatri.Korak 4:Operite vlasac, osušite ga i narežite na sitne kolutiće. Pripremljenoj riži dodajte tunu i slanutak te pažljivim miješanjem sjedinite sastojke i zagrijte ih na laganoj vatri. Zatim začinite sojinim umakom i paprom te na kraju posipajte vlasce.