Pržena riža s tunom

Pržena riža s tunom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

4 osoba
    • 125   g slanutka
    • 200   g riže
    •   soli po želji
    •   papra po želji
    • 2   pakovanja tune u ulju
    • 200   g celera
    • 20   g đumbira
    • 1   glavica luk
    • 0,5   svežnja vlasca
    • 4   - 5   žlice soja umaka

Priprema

    Priprema: Korak 1:U 400 ml slane vrele vode dodajte rižu i kuhajte prema uputama na pakiranju, zatim ju ostavite da se ohladi. Ocijedite ulje tune i stavite ga u posudu sa strane. Zatim ogulite celer i sitno ga narežite.Korak 2:Ogulite đumbir i dobro ga usitnite. Ogulite luk i narežite ga na sitne kockice.Korak 3:Ulje od tune koje ste stavili sa strane ugrijte u velikoj tavi i u njoj dobro prepržite rižu. Dodajte celer, đumbir i luk te sve zajedno pržite oko 8 min na srednjoj vatri.Korak 4:Operite vlasac, osušite ga i narežite na sitne kolutiće. Pripremljenoj riži dodajte tunu i slanutak te pažljivim miješanjem sjedinite sastojke i zagrijte ih na laganoj vatri. Zatim začinite sojinim umakom i paprom te na kraju posipajte vlasce.