Priprema: Korak 1:U 400 ml slane vrele vode dodajte rižu i kuhajte prema uputama na pakiranju, zatim ju ostavite da se ohladi. Ocijedite ulje tune i stavite ga u posudu sa strane. Zatim ogulite celer i sitno ga narežite.Korak 2:Ogulite đumbir i dobro ga usitnite. Ogulite luk i narežite ga na sitne kockice.Korak 3:Ulje od tune koje ste stavili sa strane ugrijte u velikoj tavi i u njoj dobro prepržite rižu. Dodajte celer, đumbir i luk te sve zajedno pržite oko 8 min na srednjoj vatri.Korak 4:Operite vlasac, osušite ga i narežite na sitne kolutiće. Pripremljenoj riži dodajte tunu i slanutak te pažljivim miješanjem sjedinite sastojke i zagrijte ih na laganoj vatri. Zatim začinite sojinim umakom i paprom te na kraju posipajte vlasce.
Pržena riža s tunom
Sastojci
4
osoba
-
- 125 g slanutka
- 200 g riže
- soli po želji
- papra po želji
- 2 pakovanja tune u ulju
- 200 g celera
- 20 g đumbira
- 1 glavica luk
- 0,5 svežnja vlasca
- 4 - 5 žlice soja umaka