
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
125 g g | Slanutka Slanutak | ||
200 g g | Riže Riža | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
2 pakovanja pakovanje | Tune u ulju Tuna u ulju | ||
200 g g | Celera Celer | ||
20 g g | Đumbira Đumbir | ||
1 glavice glavica | Luka Luk | ||
0,5 svežnja svežanj | Vlasca Vlasac | ||
4 - 5 žlice žlica | Soja umaka Soja umak |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPržena riža s tunom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema: Korak 1:U 400 ml slane vrele vode dodajte rižu i kuhajte prema uputama na pakiranju, zatim ju ostavite da se ohladi. Ocijedite ulje tune i stavite ga u posudu sa strane. Zatim ogulite celer i sitno ga narežite.Korak 2:Ogulite đumbir i dobro ga usitnite. Ogulite luk i narežite ga na sitne kockice.Korak 3:Ulje od tune koje ste stavili sa strane ugrijte u velikoj tavi i u njoj dobro prepržite rižu. Dodajte celer, đumbir i luk te sve zajedno pržite oko 8 min na srednjoj vatri.Korak 4:Operite vlasac, osušite ga i narežite na sitne kolutiće. Pripremljenoj riži dodajte tunu i slanutak te pažljivim miješanjem sjedinite sastojke i zagrijte ih na laganoj vatri. Zatim začinite sojinim umakom i paprom te na kraju posipajte vlasce.