Priprema
Lignje očistimo (povadimo utrobu i mekanu kost), operemo i narežemo na kolutiće. Zagrijemo ulje za prženje, na cca 180°C.
U zdjelicu stavimo žlicu glatkog brašna, 2 žlice kukuruznog škroba, lagano posolimo i zalijemo mineralnom vodom. Dodamo par kockica leda i promiješamo, da dobijemo Tempura smjesu.
Narezane lignje malo pobrašnimo i posipamo prstohvatom cayenne papričicom te provučemo kroz smjesu Tempure. Stavimo ih pržiti u zagrijano ulje, da pohrskave. Nakon kratkog prženja, lignje izvadimo na papirnati ubrus, da se ocijede od viška masnoće.
Majonezu stavimo u zdjelicu, dodamo kiselo vrhnje, sok polovice limuna, lagano posolimo i popaprimo te dodamo sviježi nasjeckani korijander. Promiješamo.
Zagrijemo tavu s malo maslinovog ulja. Češnjak narežemo na listiće, koje kratko popržimo u tavi. Dodamo baby špinat, lagano posolimo i popaprimo i pustimo špinat da uvene. Lignje pri serviranju lagano posolimo i serviramo uz špinat i dip.