
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
500 g g | Tikvice Tikvica | ||
100 g g | Feta sira Feta sir | ||
0,5 kom kom | Luka Luk | ||
3 žlice žlica | Peršina Peršin | ||
100 g g | Grana Padano sira Grana Padano sir | ||
1 žlice žlica | Origana Origano | ||
2 kom kom | Jaja Jaje | ||
0,5 čaše čaša | Brašna Brašno | ||
0,5 čaše čaša | Krušnih mrvica Krušne mrvice | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
1 L L | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPržene okruglice od tikvice
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema
U loncu zakuhamo vodu.Tikvicenaribamo na ribežu s velikim rupicama i premještamo na sito koje potom uranjamo u kipuću vodu na oko 2 minute. Vadimo, cijedimo, a kad se tikvice malo ohlade dobro ih ocijedimo od viška vode.
Na tavi zagrijemo1 žlicu ulja.Luksitno nasiječemo, stavljamo na tavu, solimo i pržimo dok ne dobije staklastu boju. Premještamo u veliku zdjelu. Dodamo tikvice, peršin, origano, izmrvljen sir feta, sitno nariban sir grana padano, jaja i krušne mrvice. Sve to miješamo zajedno dok se sastojci ne sažmu, začinivši solju i paprom prema želji. Ako je masa previše mokra, dodamo više krušnih mrvica. Sve stavimo u hladnjak na oko sat vremena da se ohladi.
Brašno promiješamo s malo soli i papra. Od ohlađene smjese oblikujemo okruglice veličine oraha, valjamo u brašnu. U dubokoj tavi zagrijemo ulje. Postepeno stavimo gotove okruglice od tikvica i pržimo dok ne poprime zlatnu boju. Ispržene okruglice stavimo na papirnati ručnik i uklonimo višak ulja. Serviramo dok su vruće.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Rose vino polusuho