
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
500 g g | Tikvice Tikvica | ||
100 g g | Feta sira Feta sir | ||
0,5 kom kom | Luka Luk | ||
3 žlice žlica | Peršina Peršin | ||
100 g g | Grana Padano sira Grana Padano sir | ||
1 žlice žlica | Origana Origano | ||
2 kom kom | Jaja Jaje | ||
0,5 čaše čaša | Brašna Brašno | ||
0,5 čaše čaša | Krušnih mrvica Krušne mrvice | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
1 L L | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje |
Pržene okruglice od tikvice
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema
U loncu zakuhamo vodu.Tikvicenaribamo na ribežu s velikim rupicama i premještamo na sito koje potom uranjamo u kipuću vodu na oko 2 minute. Vadimo, cijedimo, a kad se tikvice malo ohlade dobro ih ocijedimo od viška vode.
Na tavi zagrijemo1 žlicu ulja.Luksitno nasiječemo, stavljamo na tavu, solimo i pržimo dok ne dobije staklastu boju. Premještamo u veliku zdjelu. Dodamo tikvice, peršin, origano, izmrvljen sir feta, sitno nariban sir grana padano, jaja i krušne mrvice. Sve to miješamo zajedno dok se sastojci ne sažmu, začinivši solju i paprom prema želji. Ako je masa previše mokra, dodamo više krušnih mrvica. Sve stavimo u hladnjak na oko sat vremena da se ohladi.
Brašno promiješamo s malo soli i papra. Od ohlađene smjese oblikujemo okruglice veličine oraha, valjamo u brašnu. U dubokoj tavi zagrijemo ulje. Postepeno stavimo gotove okruglice od tikvica i pržimo dok ne poprime zlatnu boju. Ispržene okruglice stavimo na papirnati ručnik i uklonimo višak ulja. Serviramo dok su vruće.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Rose vino polusuho