Pržene okruglice od tikvice

Pržene okruglice od tikvice image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

20 porcije
    • 500   g tikvice
    • 100   g feta sira
    • 0,5   kom luka
    • 3   žlice peršina
    • 100   g grana padano sira
    • 1   žlica origano
    • 2   kom jaja
    • 0,5   čaše brašna
    • 0,5   čaše krušnih mrvica
    •   soli po želji
    •   papra po želji
    • 1   l suncokretovo ulje

Priprema

    Priprema

    U loncu zakuhamo vodu.Tikvicenaribamo na ribežu s velikim rupicama i premještamo na sito koje potom uranjamo u kipuću vodu na oko 2 minute. Vadimo, cijedimo, a kad se tikvice malo ohlade dobro ih ocijedimo od viška vode.

    Na tavi zagrijemo1 žlicu ulja.Luksitno nasiječemo, stavljamo na tavu, solimo i pržimo dok ne dobije staklastu boju. Premještamo u veliku zdjelu. Dodamo tikvice, peršin, origano, izmrvljen sir feta, sitno nariban sir grana padano, jaja i krušne mrvice. Sve to miješamo zajedno dok se sastojci ne sažmu, začinivši solju i paprom prema želji. Ako je masa previše mokra, dodamo više krušnih mrvica. Sve stavimo u hladnjak na oko sat vremena da se ohladi.

    Brašno promiješamo s malo soli i papra. Od ohlađene smjese oblikujemo okruglice veličine oraha, valjamo u brašnu. U dubokoj tavi zagrijemo ulje. Postepeno stavimo gotove okruglice od tikvica i pržimo dok ne poprime zlatnu boju. Ispržene okruglice stavimo na papirnati ručnik i uklonimo višak ulja. Serviramo dok su vruće.

    Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Rose vino polusuho