
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
600 g g | Tikvice Tikvica | |
4 - 5 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | |
2 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | |
Soli
Sol (po želji) | ||
2 žlice žlica | Vinski ocat Vinski ocat | |
1 - 2 žličice žličica | Cvjetnoga meda Cvjetni med | |
20 g g | Chili papričice Chili papričica | |
1 kom kom | Naranče Naranča | |
1 kom kom | Ljubičasti luk Ljubičasti luk | |
50 g g | Masline Maslina | |
100 g g | Feta sira Feta sir |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPržene tikvice s dresingom od feferona
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Očistite tikvice i izrežite ih na 1/2 cm debele kolutiće. Zapecite ih na toplom ulju cca 4 minute sa svake strane te ih lagano posolite. U međuvremenu ogulite češnjak. Pred kraj dodajte i češnjak uz tikvice i kratko zapecite. Složite sve na pladanj.
Ocijedite feferone i isjeckajte ih. Pomiješajte ih s octom i medom, kušajte i prelijte po tikvicama. Ostavite ih da se mariniraju najmanje 1 sat u hladnjaku.
Ogulite luk i izrežite ga na kolutiće. Ogulite naranču tako da uklonite i bijelu koru te je razdijelite na kriške. Ocijedite masline. Usitnite feta sir. Stavite sve na tikvice i poslužite. Uz to dobro ide lepinja ili baguette.