Više za vas!
Prženi liči u tijestu s majonezom i paprom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kom kom Žumanjak Žumanjak
50 ml ml Repičino ulje Repičino ulje
150 g g Brašna Brašno
150 ml ml Gazirana voda Gazirana voda
6 kom kom Liči Liči
1 žličice žličica Limunovog soka Limunov sok
0,5 žličice žličica Papra Papar
Soli Sol
(po želji)
Kruške Kruška
(po želji)

Prženi liči u tijestu s majonezom i paprom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(0)

Priprema

PripremaU zdjelu sa žumanjkom postepeno lijemo 50 ml ulja, tukući mješavinu pjenjačom. Nakon toga postepeno ulijevamo gaziranu vodu i brašno (ostavimo oko 20 g brašna za oblaganje voća). Promiješamo da se sastojci spoje. Tijesto treba biti prilično gusto.

Na dubokoj tavi ili u loncu s debljim dnom zagrijemo ulje za prženje do temperature od oko 180 stupnjeva.

Liči ogulimo, prerežemo na polovice i izvadimo koštice. Voće uvaljamo u ostatku brašna, a nakon toga potopimo u tijesto i oprezno stavimo na zagrijano ulje. Pržimo dok poprimi zlatno-smeđu boju. Isprženo voće odložimo na papirnati ručnik.

U maloj zdjelici promiješamo majonezu, papar i sok od limuna. Začinimo solju.

ServiranjePečeni liči poslužimo s dipom od majoneze.