
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Žumanjak Žumanjak | |
50 ml ml | Repičino ulje Repičino ulje | |
150 g g | Brašna Brašno | |
150 ml ml | Gazirana voda Gazirana voda | |
6 kom kom | Liči Liči | |
1 žličice žličica | Limunovog soka Limunov sok | |
0,5 žličice žličica | Papra Papar | |
Soli
Sol (po želji) | ||
Kruške
Kruška (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPrženi liči u tijestu s majonezom i paprom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
PripremaU zdjelu sa žumanjkom postepeno lijemo 50 ml ulja, tukući mješavinu pjenjačom. Nakon toga postepeno ulijevamo gaziranu vodu i brašno (ostavimo oko 20 g brašna za oblaganje voća). Promiješamo da se sastojci spoje. Tijesto treba biti prilično gusto.
Na dubokoj tavi ili u loncu s debljim dnom zagrijemo ulje za prženje do temperature od oko 180 stupnjeva.
Liči ogulimo, prerežemo na polovice i izvadimo koštice. Voće uvaljamo u ostatku brašna, a nakon toga potopimo u tijesto i oprezno stavimo na zagrijano ulje. Pržimo dok poprimi zlatno-smeđu boju. Isprženo voće odložimo na papirnati ručnik.
U maloj zdjelici promiješamo majonezu, papar i sok od limuna. Začinimo solju.
ServiranjePečeni liči poslužimo s dipom od majoneze.