Priprema:
Puding od krupice s vrućim višnjama i preljevom od vanilije
Sastojci
6
porcije
-
- 500 ml mlijeka
- 75 g šećera
- soli prstohvat
- 1 kom jaje
- 75 g pšenične krupice
- 1 staklenka višnja
- 1 žlica gustin
- vanilija štapića jezgra štapića
- 200 g šlaga
Priprema
Mlijeko ukuhati sa 60 g šećera i soli. Postepeno usipavati krupicu i uz stalno miješanje kuhati oko 2 minute. Maknuti s vatre.
Jaje razdvojiti. Od bjelanjka istući snijeg. Jaje umutiti i dodati u puding, potom dodati snijeg. Puding izliti u hladan vodom ispran kalup (za oko 700 ml) i ostaviti da se ohladi, potom staviti 1-2 sata na hladno.
Višnje ocijediti, prikupiti 150 ml soka i zakuhati. Gustin pomiješati s malo vode, dodati u sok od višanja i miješajući zakuhati. Dodati višnje i kratko prokuhati.
Izraditi tučeno vrhnje s preostalim šećerom i vanilijom. Puding od krupice istresti iz kalupa, ukrasiti višnjama i umakom od vanilije.