Puding od krupice s vrućim višnjama i preljevom od vanilije

Puding od krupice s vrućim višnjama i preljevom od vanilije image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 25 min

Sastojci

6 porcije
    • 500   ml mlijeka
    • 75   g šećera
    •   soli prstohvat
    • 1   kom jaje
    • 75   g pšenične krupice
    • 1   staklenka višnja
    • 1   žlica gustin
    •   vanilija štapića jezgra štapića
    • 200   g šlaga

Priprema

    Priprema:

    Mlijeko ukuhati sa 60 g šećera i soli. Postepeno usipavati krupicu i uz stalno miješanje kuhati oko 2 minute. Maknuti s vatre.

    Jaje razdvojiti. Od bjelanjka istući snijeg. Jaje umutiti i dodati u puding, potom dodati snijeg. Puding izliti u hladan vodom ispran kalup (za oko 700 ml) i ostaviti da se ohladi, potom staviti 1-2 sata na hladno.

    Višnje ocijediti, prikupiti 150 ml soka i zakuhati. Gustin pomiješati s malo vode, dodati u sok od višanja i miješajući zakuhati. Dodati višnje i kratko prokuhati.

    Izraditi tučeno vrhnje s preostalim šećerom i vanilijom. Puding od krupice istresti iz kalupa, ukrasiti višnjama i umakom od vanilije.

Oznake