
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
500 ml ml | Mlijeka Mlijeko | |
75 g g | Šećera Šećer | |
Soli
Sol (prstohvat) | ||
1 kom kom | Jaja Jaje | |
75 g g | Pšenične krupice Pšenična krupica | |
1 staklenke staklenka | Višnje Višnja | |
1 žlice žlica | Gustina Gustin | |
Vanilija štapića
Vanilija štapić (jezgra štapića) | ||
200 g g | Šlaga Šlag |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPuding od krupice s vrućim višnjama i preljevom od vanilije
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Mlijeko ukuhati sa 60 g šećera i soli. Postepeno usipavati krupicu i uz stalno miješanje kuhati oko 2 minute. Maknuti s vatre.
Jaje razdvojiti. Od bjelanjka istući snijeg. Jaje umutiti i dodati u puding, potom dodati snijeg. Puding izliti u hladan vodom ispran kalup (za oko 700 ml) i ostaviti da se ohladi, potom staviti 1-2 sata na hladno.
Višnje ocijediti, prikupiti 150 ml soka i zakuhati. Gustin pomiješati s malo vode, dodati u sok od višanja i miješajući zakuhati. Dodati višnje i kratko prokuhati.
Izraditi tučeno vrhnje s preostalim šećerom i vanilijom. Puding od krupice istresti iz kalupa, ukrasiti višnjama i umakom od vanilije.