Više za vas!
Puding od krupice s vrućim višnjama i preljevom od vanilije

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

500 ml ml Mlijeka Mlijeko
75 g g Šećera Šećer
Soli Sol
(prstohvat)
1 kom kom Jaja Jaje
75 g g Pšenične krupice Pšenična krupica
1 staklenke staklenka Višnje Višnja
1 žlice žlica Gustina Gustin
Vanilija štapića Vanilija štapić
(jezgra štapića)
200 g g Šlaga Šlag

Puding od krupice s vrućim višnjama i preljevom od vanilije

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

25 min
(0)

Priprema

Priprema:

Mlijeko ukuhati sa 60 g šećera i soli. Postepeno usipavati krupicu i uz stalno miješanje kuhati oko 2 minute. Maknuti s vatre.

Jaje razdvojiti. Od bjelanjka istući snijeg. Jaje umutiti i dodati u puding, potom dodati snijeg. Puding izliti u hladan vodom ispran kalup (za oko 700 ml) i ostaviti da se ohladi, potom staviti 1-2 sata na hladno.

Višnje ocijediti, prikupiti 150 ml soka i zakuhati. Gustin pomiješati s malo vode, dodati u sok od višanja i miješajući zakuhati. Dodati višnje i kratko prokuhati.

Izraditi tučeno vrhnje s preostalim šećerom i vanilijom. Puding od krupice istresti iz kalupa, ukrasiti višnjama i umakom od vanilije.

Tagovi

Deserti