Više za vas!
Punjena paprika i pire krumpir | pripremio David Skoko

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

5 kom kom Paprike babure Paprika babura
500 g g Mljevenoga mesa Mljeveno meso
80 g g Riže Riža
4 režnja režanj Češnjaka Češnjak
1 kom kom Jaja Jaje
40 g g Peršina Peršin
(lista)
1 L L Pasirane rajčice Pasirana rajčica
150 g g Luka Luk
500 ml ml Vode Voda
100 g g Kisela vrhnja Kiselo vrhnje
500 g g Krumpira Krumpir
Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
Šećera Šećer
(po želji)

Punjena paprika i pire krumpir | pripremio David Skoko

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

2:00 sati
(21)

Priprema

PripremaIzrežite peteljku paprike i očistite je tako da paprika ostane cijela.U dubokoj posudi pomiješajte meso, sirovu rižu, sjeckani češnjak, jaje te sol i papar.Paprike napunite mesnim nadjevom, ali ne do vrha. Nadjev će se povećati za vrijeme kuhanja.U dubokom loncu na malo ulja prepržite sitno sjeckani luk. Luk prelijte pasiranom rajčicom. Po potrebi dodajte malo šećera kako bi umanjili kiselost pasirane rajčice i ostale začine po ukusu. Dodajte i vode u lonac u duplo manjoj količini nego ste stavili rajčice. Na kraju lagano u lonac stavite punjene paprike. Punjene paprike kuhajte na laganoj vatri oko jedan i pol sat.Zadnjih pola sata u drugi lonac stavite kuhati oguljeni krumpir. Kada je krumpir kuhan pomiješajte ga s malo kiselog vrhnja i soli te drobilicom za krumpire od njega napravite pire krumpir.Punjene paprike poslužite tople uz pire krumpir.