Više za vas!
Punjena pečena paprika

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

8 kom kom Rog paprike Rog paprika
50 g g Pinjola Pinjol
2 grančice grančica Ružmarina Ružmarin
375 g g Naranče Naranča
Kozja sira Kozji sir
(naribati koricu)
100 g g Crème fraîche Crème fraîche
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)

Punjena pečena paprika

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

40 min
(10)

Priprema

Priprema:

Papriku oprati, prepoloviti po duljini, izvaditi koštice i s kožom prema gore staviti na lim za pečenje obložen alu-folijom. Peći oko 10 minuta na funkciji roštilja u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 240°C, sve dok se na koži ne počnu pojavljivati crni mjehurići. Izvaditi, polovice paprike prekriti vlažnom kuhinjskom krpom i ostaviti da stoje desetak minuta.

U međuvremenu lagano prepržiti pinjole u tavi bez dodatka masnoće, izvaditi i ostaviti da se ohladi. Otrgati iglice s jedne grančice ružmarina i sitno nasjeckati. Pinjole nasjeckati i pomiješati s ružmarinom, narančinom koricom, svježim kozjim sirom i crème fraîche, posoliti i popapriti.

Skinuti kožicu s paprika i staviti ih na pladanj. Kremom od svježeg sira puniti slastičarsku vrećicu s nastavkom s velikim okruglim otvorom i istisnuti kremu na polovice paprike. Ukrasiti ostatkom istrgnutih iglica ružmarina i poslužiti.

Savjet: Poslužite k tome jako španjolsko crno vino. Ne možete li dobiti rog papriku, možete upotrijebiti i 4 paprike od kojih svaku treba prerezati na 4 komada.