Priprema
Priprema:
Papriku oprati, prepoloviti po duljini, izvaditi koštice i s kožom prema gore staviti na lim za pečenje obložen alu-folijom. Peći oko 10 minuta na funkciji roštilja u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 240°C, sve dok se na koži ne počnu pojavljivati crni mjehurići. Izvaditi, polovice paprike prekriti vlažnom kuhinjskom krpom i ostaviti da stoje desetak minuta.
U međuvremenu lagano prepržiti pinjole u tavi bez dodatka masnoće, izvaditi i ostaviti da se ohladi. Otrgati iglice s jedne grančice ružmarina i sitno nasjeckati. Pinjole nasjeckati i pomiješati s ružmarinom, narančinom koricom, svježim kozjim sirom i crème fraîche, posoliti i popapriti.
Skinuti kožicu s paprika i staviti ih na pladanj. Kremom od svježeg sira puniti slastičarsku vrećicu s nastavkom s velikim okruglim otvorom i istisnuti kremu na polovice paprike. Ukrasiti ostatkom istrgnutih iglica ružmarina i poslužiti.
Savjet: Poslužite k tome jako španjolsko crno vino. Ne možete li dobiti rog papriku, možete upotrijebiti i 4 paprike od kojih svaku treba prerezati na 4 komada.