
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
8 kom kom | Rog paprike Rog paprika | ||
50 g g | Pinjola Pinjol | ||
2 grančice grančica | Ružmarina Ružmarin | ||
375 g g | Naranče Naranča | ||
Kozja sira
Kozji sir (naribati koricu) | |||
100 g g | Crème fraîche Crème fraîche | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) |
Punjena pečena paprika
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Papriku oprati, prepoloviti po duljini, izvaditi koštice i s kožom prema gore staviti na lim za pečenje obložen alu-folijom. Peći oko 10 minuta na funkciji roštilja u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 240°C, sve dok se na koži ne počnu pojavljivati crni mjehurići. Izvaditi, polovice paprike prekriti vlažnom kuhinjskom krpom i ostaviti da stoje desetak minuta.
U međuvremenu lagano prepržiti pinjole u tavi bez dodatka masnoće, izvaditi i ostaviti da se ohladi. Otrgati iglice s jedne grančice ružmarina i sitno nasjeckati. Pinjole nasjeckati i pomiješati s ružmarinom, narančinom koricom, svježim kozjim sirom i crème fraîche, posoliti i popapriti.
Skinuti kožicu s paprika i staviti ih na pladanj. Kremom od svježeg sira puniti slastičarsku vrećicu s nastavkom s velikim okruglim otvorom i istisnuti kremu na polovice paprike. Ukrasiti ostatkom istrgnutih iglica ružmarina i poslužiti.
Savjet: Poslužite k tome jako španjolsko crno vino. Ne možete li dobiti rog papriku, možete upotrijebiti i 4 paprike od kojih svaku treba prerezati na 4 komada.