
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
8 kom kom | Rog paprike Rog paprika | ||
50 g g | Pinjola Pinjol | ||
2 grančice grančica | Ružmarina Ružmarin | ||
375 g g | Naranče Naranča | ||
Kozja sira
Kozji sir (naribati koricu) | |||
100 g g | Crème fraîche Crème fraîche | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPunjena pečena paprika
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Papriku oprati, prepoloviti po duljini, izvaditi koštice i s kožom prema gore staviti na lim za pečenje obložen alu-folijom. Peći oko 10 minuta na funkciji roštilja u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 240°C, sve dok se na koži ne počnu pojavljivati crni mjehurići. Izvaditi, polovice paprike prekriti vlažnom kuhinjskom krpom i ostaviti da stoje desetak minuta.
U međuvremenu lagano prepržiti pinjole u tavi bez dodatka masnoće, izvaditi i ostaviti da se ohladi. Otrgati iglice s jedne grančice ružmarina i sitno nasjeckati. Pinjole nasjeckati i pomiješati s ružmarinom, narančinom koricom, svježim kozjim sirom i crème fraîche, posoliti i popapriti.
Skinuti kožicu s paprika i staviti ih na pladanj. Kremom od svježeg sira puniti slastičarsku vrećicu s nastavkom s velikim okruglim otvorom i istisnuti kremu na polovice paprike. Ukrasiti ostatkom istrgnutih iglica ružmarina i poslužiti.
Savjet: Poslužite k tome jako španjolsko crno vino. Ne možete li dobiti rog papriku, možete upotrijebiti i 4 paprike od kojih svaku treba prerezati na 4 komada.