Priprema:
Punjena pljeskavica sa sirom, pancetom, mladim lukom i čilijem, chimichurri umak
Sastojci
-
- 8 kom pljeskavice
- 1 kom mozzarella
- 80 g pancete
- 1 kom mladi luk
- 1 chili papričica crvena ili žuta
- 1 svežanj peršin
- 1 prstohvat mažuran
- 0,03 l vinski ocat
- 1 režanj češnjak
- 1 dl maslinovo ulje
- 1 prstohvat sol cvijet soli
- papra iz mlinca
Priprema
Mozzarellu narežemo na ploške. Pancetu narežemo na kockice. Mladi luk očistimo, operemo i narežemo na kolutiće.
Čili papričicu operemo, prerežemo i izvadimo sjemenke. Narežemo na kockice. Peršin operemo i grubo natrgamo.
Češnjak ogulimo i grubo nasjeckamo.
Pljeskavica:
Pljeskavice stavimo na radnu površinu. Na pljeskavice stavimo kockice pancete, kolutiće mladog luka i polovicu kockica čili
papričice. Sastojke utisnemo u meso. Na jednu stranu pljeskavice stavimo plošku mozzarelle i preklopimo. Prstima pritisnemo rubove pljeskavice da se spoje. Takvu punjenu pljeskavicu grilamo na jakom žaru sa svake strane oko 4 minute. Nakon grilanja, pljeskavicu pustimo da se odmori minutu u poklopljenoj zdjeli.
Chimichurri:
Natrgani peršinov list stavimo u posudu za miksanje. Dodamo oguljeni češnjak, prstohvat mažurana, ocat i maslinovo ulje. Razradimo štapnim mikserom i dodamo drugu polovicu kockica čili papričice, lagano posolimo cvijetom soli i dobro popaprimo paprom iz mlinca.