Punjena pljeskavica sa sirom, pancetom, mladim lukom i čilijem, chimichurri umak

Punjena pljeskavica sa sirom, pancetom, mladim lukom i čilijem, chimichurri umak image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

4 osoba
    • 8   kom pljeskavice
    • 1   kom mozzarella
    • 80   g pancete
    • 1   kom mladi luk
    • 1   chili papričica crvena ili žuta
    • 1   svežanj peršin
    • 1   prstohvat mažuran
    • 0,03   l vinski ocat
    • 1   režanj češnjak
    • 1   dl maslinovo ulje
    • 1   prstohvat sol cvijet soli
    •   papra iz mlinca

Priprema

    Priprema:

    Mozzarellu narežemo na ploške. Pancetu narežemo na kockice. Mladi luk očistimo, operemo i narežemo na kolutiće.

    Čili papričicu operemo, prerežemo i izvadimo sjemenke. Narežemo na kockice. Peršin operemo i grubo natrgamo.

    Češnjak ogulimo i grubo nasjeckamo.

    Pljeskavica:

    Pljeskavice stavimo na radnu površinu. Na pljeskavice stavimo kockice pancete, kolutiće mladog luka i polovicu kockica čili

    papričice. Sastojke utisnemo u meso. Na jednu stranu pljeskavice stavimo plošku mozzarelle i preklopimo. Prstima pritisnemo rubove pljeskavice da se spoje. Takvu punjenu pljeskavicu grilamo na jakom žaru sa svake strane oko 4 minute. Nakon grilanja, pljeskavicu pustimo da se odmori minutu u poklopljenoj zdjeli.

    Chimichurri:

    Natrgani peršinov list stavimo u posudu za miksanje. Dodamo oguljeni češnjak, prstohvat mažurana, ocat i maslinovo ulje. Razradimo štapnim mikserom i dodamo drugu polovicu kockica čili papričice, lagano posolimo cvijetom soli i dobro popaprimo paprom iz mlinca.