Punjene datulje u slanini

Punjene datulje u slanini image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 15 min

Sastojci

4 porcije
    • 2   žlice maslinova ulja
    • 24   kom badema
    •   soli po želji
    •   papra po želji
    • 0,5   žlice šećera
    •   ljute paprike na vrh noža
    • 12   režnja slanine
    • 24   kom datulja

Priprema

    Priprema:

    Bademe prepeći u žlici vrućeg ulja 1/2 - 1 minute. Izvaditi iz tave i dodati sol, papar, šećer i papriku u prahu, ostaviti da se ohladi. Kriške slanine prepoloviti.

    Po jednu datulju puniti jednim bademom i omotati polovicom kriške slanine. Zagrijati preostalo ulje u tavi i peći datulje omotane slaninom oko 2 minute sa svih strana tako da budu hrskave. Ostaviti da se ocijedi na kuhinjskom papiru. Poslužiti toplo ili hladno.

    Savjet: K tome ide suho španjolsko crno vino, npr. Barcelino Catalunya ili dobro rashlađeni Cava. Začinjeni bademi mogu se i sami jesti uz crno vino.

    Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA Dingač, vrhunsko 2015