Priprema:
Punjene datulje u slanini
Sastojci
4
porcije
-
- 2 žlice maslinova ulja
- 24 kom badema
- soli po želji
- papra po želji
- 0,5 žlice šećera
- ljute paprike na vrh noža
- 12 režnja slanine
- 24 kom datulja
Priprema
Bademe prepeći u žlici vrućeg ulja 1/2 - 1 minute. Izvaditi iz tave i dodati sol, papar, šećer i papriku u prahu, ostaviti da se ohladi. Kriške slanine prepoloviti.
Po jednu datulju puniti jednim bademom i omotati polovicom kriške slanine. Zagrijati preostalo ulje u tavi i peći datulje omotane slaninom oko 2 minute sa svih strana tako da budu hrskave. Ostaviti da se ocijedi na kuhinjskom papiru. Poslužiti toplo ili hladno.
Savjet: K tome ide suho španjolsko crno vino, npr. Barcelino Catalunya ili dobro rashlađeni Cava. Začinjeni bademi mogu se i sami jesti uz crno vino.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA Dingač, vrhunsko 2015