
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
250 g g | Gljive Gljiva | ||
250 g g | Poriluka Poriluk | ||
100 g g | Celera Celer | ||
2 kom kom | Hokaido tikvi Hokaido tikva | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
125 g g | Riže Riža | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
2 - 3 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | ||
0,5 žličice žličica | Cimeta Cimet | ||
1 - 2 žličice žličica | Mažurana Mažuran | ||
150 g g | Parmezana Parmezan | ||
350 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | ||
100 g g | Kisela vrhnja Kiselo vrhnje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPunjene tikve
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Šampinjone očistiti i narezati na kocke. Poriluk i stručke celera oprati, poriluk narezati na kolute, celer na ploške. Tikve oprati i prerezati uzdužno na pola, odrezati peteljke. Iz unutrašnjosti odstraniti koštice i vlakna. Tikve zatim izdubiti do otprilike 1 cm mesa i meso nasjeckati. Rižu skuhati u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju.
Nasjeckano meso tikve, poriluk, celer i gljive postupno pržiti u vrućem suncokretovom ulju. Začiniti solju, paprom, mažuranom i cimetom. Doliti 50 ml povrtnog temeljca, kuhati do vrenja, a zatim kuhati poklopljeno još 5 minuta.
Parmezan sitno naribati. Povrće pomiješati s rižom, 100 g parmezana i vrhnjem te dobro začiniti. Polovice tikvi začiniti solju i paprom, puniti smjesom povrća i staviti u posudu za pečenje. Uliti ostatak jušnog temeljca i tikve peći 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C. Posuti ostatkom parmezana i zapeći još otprilike 30 minuta, dok tikve ne postanu mekane.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Graševina, kvalitetno bijelo vino 2017