Više za vas!
Punjene tikve

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

250 g g Gljive Gljiva
250 g g Poriluka Poriluk
100 g g Celera Celer
2 kom kom Hokaido tikvi Hokaido tikva
Soli Sol
(po želji)
125 g g Riže Riža
Papra Papar
(po želji)
2 - 3 žlice žlica Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
0,5 žličice žličica Cimeta Cimet
1 - 2 žličice žličica Mažurana Mažuran
150 g g Parmezana Parmezan
350 ml ml Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
100 g g Kisela vrhnja Kiselo vrhnje

Punjene tikve

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:30 sati
(6)

Priprema

Priprema:

Šampinjone očistiti i narezati na kocke. Poriluk i stručke celera oprati, poriluk narezati na kolute, celer na ploške. Tikve oprati i prerezati uzdužno na pola, odrezati peteljke. Iz unutrašnjosti odstraniti koštice i vlakna. Tikve zatim izdubiti do otprilike 1 cm mesa i meso nasjeckati. Rižu skuhati u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju.

Nasjeckano meso tikve, poriluk, celer i gljive postupno pržiti u vrućem suncokretovom ulju. Začiniti solju, paprom, mažuranom i cimetom. Doliti 50 ml povrtnog temeljca, kuhati do vrenja, a zatim kuhati poklopljeno još 5 minuta.

Parmezan sitno naribati. Povrće pomiješati s rižom, 100 g parmezana i vrhnjem te dobro začiniti. Polovice tikvi začiniti solju i paprom, puniti smjesom povrća i staviti u posudu za pečenje. Uliti ostatak jušnog temeljca i tikve peći 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C. Posuti ostatkom parmezana i zapeći još otprilike 30 minuta, dok tikve ne postanu mekane.

Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Graševina, kvalitetno bijelo vino 2017