
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
250 g g | Gljive Gljiva | ||
250 g g | Poriluka Poriluk | ||
100 g g | Celera Celer | ||
2 kom kom | Hokaido tikvi Hokaido tikva | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
125 g g | Riže Riža | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
2 -3 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | ||
0,5 žličice žličica | Cimeta Cimet | ||
1 -2 žličice žličica | Mažurana Mažuran | ||
150 g g | Parmezana Parmezan | ||
350 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | ||
100 g g | Kisela vrhnja Kiselo vrhnje |
Punjene tikve
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Šampinjone očistiti i narezati na kocke. Poriluk i stručke celera oprati, poriluk narezati na kolute, celer na ploške. Tikve oprati i prerezati uzdužno na pola, odrezati peteljke. Iz unutrašnjosti odstraniti koštice i vlakna. Tikve zatim izdubiti do otprilike 1 cm mesa i meso nasjeckati. Rižu skuhati u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju.
Nasjeckano meso tikve, poriluk, celer i gljive postupno pržiti u vrućem suncokretovom ulju. Začiniti solju, paprom, mažuranom i cimetom. Doliti 50 ml povrtnog temeljca, kuhati do vrenja, a zatim kuhati poklopljeno još 5 minuta.
Parmezan sitno naribati. Povrće pomiješati s rižom, 100 g parmezana i vrhnjem te dobro začiniti. Polovice tikvi začiniti solju i paprom, puniti smjesom povrća i staviti u posudu za pečenje. Uliti ostatak jušnog temeljca i tikve peći 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C. Posuti ostatkom parmezana i zapeći još otprilike 30 minuta, dok tikve ne postanu mekane.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Graševina, kvalitetno bijelo vino 2017